A kiadványban szereplő 324 csillagos étteremből csupán kettő található a volt szocialista blokkban, ráadásul azok is szinte egymás mellett, a cseh fővárosban vannak - írta a Napi Gazdaság.Budapesten továbbra sincs Michelin-csillagos étterem. A Michelin munkatársai a magyar fővárosban 21 éttermet minősítettek, a kiváló ár-érték arányt felmutató üzleteknek járó Bib Gourmand emblémával egyedül a Náncsi néni vendéglőjét tüntették ki. A jóval nagyobb Lengyelországban ugyanannyi a Bib Gourmand és a csillagos hely, mint nálunk, miközben Szlovákia, Románia és Bulgária egyáltalán nem szerepel a kiadványban. Ausztriában viszont három csúcsétteremről tud a kiadvány, a négy skandináv ország (Dánia, Finnország, Norvégia és Svédország) fővárosainak mindegyikében pedig legalább egy kétcsillagos étterem van. A prímet továbbra is Franciaország viszi 53 csillagos vendéglővel, míg az ezüstérmes Németországban 44 ilyen étterem található - olvasható a Npai Gazdaságban.
Budapestnek idén sem jutott Michelin-csillag
A Michelin Main Cities of Europe elnevezésű kalauza alapján azt lehet mondani, hogy megmaradt Európa kulináris kettéosztottsága.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.