Burger King-nyitás az M1-es autópályánál

Az M1-es autópálya ácsi lehajtójánál nyílt a BBurger King-hálózat 56. magyarországi étterme - ez a gyorsétteremlánc első autópálya melletti egysége. A több mint 1 milliárd forintos beruházást tavaly indították, az étterem 50 főt foglalkoztat mostantól.

Az ácsi lehajtónál lévő gyorsétterem a Budapestről Győrbe tartó oldalon helyezkedik el, de másik irányból is könnyen megközelíthető a felüljárón keresztül. A világon mindenütt megtalálható étteremlánc legújabb 372 négyzetméteres étterme jelenleg Magyarországon a legnagyobb egyszintes ilyen gyorsétterem, a vendégtérben 83 ülőhely található, az ehhez tartozó teraszon pedig 78-an fogyaszthatják el kényelmesen kedvenc burgereiket.

Az új burgerező az ácsi lehajtónál / Forrás: Viszló Balázs
Az új burgerező az ácsi lehajtónál / Forrás: Viszló Balázs

Az első magyarországi, 1991-ben nyílt budapesti éttermünk óta már számos más városban jelen vagyunk, 56 egységünkből 29 a fővároson kívül található

– mondta el Sümegi László, a Fusion Zrt. elnöke.

Cégünk folyamatosan keresi a lehetséges helyszíneket, és az idei évre is tervezünk még további éttermeket, amelyekről reméljük, hamarosan beszámolhatunk,

tette hozzá a nyitás alkalábval az elnök.

Az étteremlánc első autópálya melletti egységében több mint 50 munkatárs dolgozik majd, őket a környező településekről toborozza a cég.

 

 


Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.