Juhos József executive chef és csapata – 16-an képviselték a Gundeltől a rendezvényen a konyhát -, mellettük még 100-an serénykedtek felszolgálóként a hatalmas ünnepi eseményen. Az exkluzív koktél partira porcelán tányérkákba, bambuszpálcikára, poharakba, csészékbe, kémcsövekbe kerültek a mini fogások, amelyek közül például a Szent Jakab kagylót sütőtök coulis-val, vagy a libamájkorongot meggybalzsammal és a vaníliás körte szorbettet a vendégtérben, közvetlenül felszolgálás előtt készítették el. Az eseményt 3 próbafőzés előzte meg, a kakast 8 órán főzték, hogy vaj puha legyen, amikor „színre kerül”.
Catering Gundel módra a MÜPÁ-ban
20 kg kacsamell, 30 kg fogas, 20 db kakas, 4 tábla szalonna, 15 kg kézműves kecskesajt, 5 kg mascarpone, 5 kg pisztácia – csak néhány „fellépő” azok közül, amelyeket feltétlenül elvártak október 16-án este a Művészetek Palotájába, a Figyelő TOP 200 Gála alkalmával adott gálavacsorára.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon
Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc
A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata
Új séf, új étlap, új élmények.

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme
Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Szigorítás az energiaitalok piacán
A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén
Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják
A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás
Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója
Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.