Megkóstolná a chilis sört?

Népszerű városi sörpubokkal, valamint számos hazai és nemzetközi különlegességgel várja a malátarajongókat a II. Józsefvárosi  Sörfesztivál, amelyet ezúttal a chili jegyében rendeznek meg. Chilis sör, chilis streetfood, és magyar chilitermesztők is bemutatkoznak.

2014. szeptember 12-én megnyitja kapuit a II. Józsefvárosi  Sörfesztivál, mely népszerű városi sörpubokkal, valamint számos  hazai és nemzetközi különlegességgel várja a malátarajongókat a Mikszáth Kálmán téren és a Krúdy Gyula utcában. A háromnapos gasztrofesztivál témája ezúttal a chili lesz. Idén először lesznek megkóstolhatók a legfinomabb  chilis utcai ételek, valamint találkozhatnak hazánk lelkes chili termesztőivel is, és a kínálatban lesznek chilis sörök is.

"Büszkék vagyunk rá, hogy a fesztivál kiállítói összesen több mint százféle sörkülönlegességet vonultatnak fel. Annak, aki nem tudja végigkóstolni mindet, egy közösségi értékelés segít majd, ugyanis arra kérjük a látogatókat, hogy segítsenek megválasztani a II. Józsefvárosi  Sörfesztivál legjobb sörét és sörfőzdéjét" - mondta Necz István, aki hozzátette: a komoly szakmaiság mellett persze szórakozás is várja az érdeklődőket: minden este térzenével készülnek, fényfestő csapatuk pedig fényárba borítja a  Palotanegyed ódon épületeit.

A II. Józsefvárosi  Sörfesztivál sztárvendége az Oktoberfest Budapest, melynek standjánál sörkülönlegességeket kóstolhatnak, valamint ajándékot és belépőt nyerhetnek magára az októberi fesztiválra. 

Forrás: Élelmiszer Online


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.