Első helyen Varga Gyémánt végzett, a Suszterinas Vendéglő és Söröző csapolója, utána Kelemen Tímea következett, harmadik helyezést Varga Tibor ért el. A zsűri a versenyen különböző szempontok szerint értékelte a szakszerű csapolást és a szervírozást előkészítő folyamatot, valamint az éttermi munkát. A versenyzőknek két pohár Stella Artois és egy Hoegaarden előkészítése, csapolása és szervírozása, valamint egy palackos Leffe Dark kitöltése és felszolgálása volt a feladatuk. „A rendezvénnyel nem csak a vendéglátósok oktatása a célunk, hiszen mindig is elkötelezett hívei voltunk a kulturált sörfogyasztásnak.”, mondta a verseny kapcsán Szirbek András, a Borsodi Sörgyár Zrt. Marketing Igazgatója.
Csapoltak és nyertek
Idén 12. alkalommal rendezte meg a Stella Artois Sörcsapoló Bajnokságot a Borsodi Sörgyár Zrt. Az október 15-én, a Szépművészeti Múzeumban lezajlott országos versenyben kizárólag azok a vendéglátósok vehettek részt, akik megfeleltek a Stella Artois csapolómesterének előzetes minősítésén saját éttermükben, vagy pubjukban. Az így kiválasztott 12 szakember került be a döntőbe.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon
Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc
A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata
Új séf, új étlap, új élmények.

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme
Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Szigorítás az energiaitalok piacán
A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén
Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják
A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás
Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója
Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.