Daniel Boulud éttermet nyit ki Londonban

Jövő év elején francia-ihletettségű bisztrót nyit Michelin csillagos francia séf a londoni Hyde park közelében lévő Mandarin Oriental Hotelben.

Daniel Boulud, akinek a New York Times étteremkritikusai kizárólag azt tudták a szemére hányni, hogy túlságosan széles menüvel dolgozik, 1993-ban nyitotta első saját éttermét a Manhattenben, Daniel néven. Ezt 1998-ban új helyszínre költöztette, a korábbi étterem helyén pedig Café Boulud néven folytatta a munkát. Később 2001-ben Manhattan színházi negyedében újabb vendéglőt nyitott, a sokat mondó DB Bistro Moderne elnevezéssel. Ezután Palm Beachen indította el a másodi Café Boulud-öt, majd 2005-ben a Las Vegas-i Wynnben nyitotta meg a Daniel Boulud Brasserie-t. 2008. januárjában újabb New York-i Lincoln Centerben, majd júliusban Pekingben indított éttermet. Az idén Vancouverben és ismét New Yorkban bővítette a nevét viselő vendéglátóhelyek számát.Első New York-i étterme a Daniel hamar a világ legjobbjai közé küzdötte magát, és immáron három Michelin csillaggal büszkélkedhet. Boulud a számtalan szakmai elismerés mellett többek között megkapta az ENSZ Cullinary Humanitarian Award-ját is és annak ellenére, hogy csaknem két évtizede külföldön dolgozik, 2006-ban a francia kultúra érdekében végzett tevékenysége elismeréséül a Becsületrenddel is kitüntette a francia köztársasági elnök.Londoni éttermét a magyar származású amerikai sztárépítész, Adam Tihany tervezi. Mint mondta, az étteremben egyesülni fog New York energiája és szelleme, Boulud francia lelkülete és hagyományai és egy csipetnyi londoni stílus.Pikáns adalék, hogy ugyanebben a szállodában nyitja meg új éttermét 2010 tavaszán Heston Blumenthal is, így a Mandarin Oriental a gourmandok Mekkája lehet az elkövetkezendő években.

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.