Daniel Boulud éttermet nyit ki Londonban

Jövő év elején francia-ihletettségű bisztrót nyit Michelin csillagos francia séf a londoni Hyde park közelében lévő Mandarin Oriental Hotelben.

Daniel Boulud, akinek a New York Times étteremkritikusai kizárólag azt tudták a szemére hányni, hogy túlságosan széles menüvel dolgozik, 1993-ban nyitotta első saját éttermét a Manhattenben, Daniel néven. Ezt 1998-ban új helyszínre költöztette, a korábbi étterem helyén pedig Café Boulud néven folytatta a munkát. Később 2001-ben Manhattan színházi negyedében újabb vendéglőt nyitott, a sokat mondó DB Bistro Moderne elnevezéssel. Ezután Palm Beachen indította el a másodi Café Boulud-öt, majd 2005-ben a Las Vegas-i Wynnben nyitotta meg a Daniel Boulud Brasserie-t. 2008. januárjában újabb New York-i Lincoln Centerben, majd júliusban Pekingben indított éttermet. Az idén Vancouverben és ismét New Yorkban bővítette a nevét viselő vendéglátóhelyek számát.Első New York-i étterme a Daniel hamar a világ legjobbjai közé küzdötte magát, és immáron három Michelin csillaggal büszkélkedhet. Boulud a számtalan szakmai elismerés mellett többek között megkapta az ENSZ Cullinary Humanitarian Award-ját is és annak ellenére, hogy csaknem két évtizede külföldön dolgozik, 2006-ban a francia kultúra érdekében végzett tevékenysége elismeréséül a Becsületrenddel is kitüntette a francia köztársasági elnök.Londoni éttermét a magyar származású amerikai sztárépítész, Adam Tihany tervezi. Mint mondta, az étteremben egyesülni fog New York energiája és szelleme, Boulud francia lelkülete és hagyományai és egy csipetnyi londoni stílus.Pikáns adalék, hogy ugyanebben a szállodában nyitja meg új éttermét 2010 tavaszán Heston Blumenthal is, így a Mandarin Oriental a gourmandok Mekkája lehet az elkövetkezendő években.

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.