Daniel Boulud, akinek a New York Times étteremkritikusai kizárólag azt tudták a szemére hányni, hogy túlságosan széles menüvel dolgozik, 1993-ban nyitotta első saját éttermét a Manhattenben, Daniel néven. Ezt 1998-ban új helyszínre költöztette, a korábbi étterem helyén pedig Café Boulud néven folytatta a munkát. Később 2001-ben Manhattan színházi negyedében újabb vendéglőt nyitott, a sokat mondó DB Bistro Moderne elnevezéssel. Ezután Palm Beachen indította el a másodi Café Boulud-öt, majd 2005-ben a Las Vegas-i Wynnben nyitotta meg a Daniel Boulud Brasserie-t. 2008. januárjában újabb New York-i Lincoln Centerben, majd júliusban Pekingben indított éttermet. Az idén Vancouverben és ismét New Yorkban bővítette a nevét viselő vendéglátóhelyek számát.Első New York-i étterme a Daniel hamar a világ legjobbjai közé küzdötte magát, és immáron három Michelin csillaggal büszkélkedhet. Boulud a számtalan szakmai elismerés mellett többek között megkapta az ENSZ Cullinary Humanitarian Award-ját is és annak ellenére, hogy csaknem két évtizede külföldön dolgozik, 2006-ban a francia kultúra érdekében végzett tevékenysége elismeréséül a Becsületrenddel is kitüntette a francia köztársasági elnök.Londoni éttermét a magyar származású amerikai sztárépítész, Adam Tihany tervezi. Mint mondta, az étteremben egyesülni fog New York energiája és szelleme, Boulud francia lelkülete és hagyományai és egy csipetnyi londoni stílus.Pikáns adalék, hogy ugyanebben a szállodában nyitja meg új éttermét 2010 tavaszán Heston Blumenthal is, így a Mandarin Oriental a gourmandok Mekkája lehet az elkövetkezendő években.
Daniel Boulud éttermet nyit ki Londonban
Jövő év elején francia-ihletettségű bisztrót nyit Michelin csillagos francia séf a londoni Hyde park közelében lévő Mandarin Oriental Hotelben.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.