Judd Williams, a vállalat európai igazgatója a Világgazdaságnak elmondta, hogy öt éven belül legalább tíz kávézót szeretnének nyitni, nemcsak Budapesten, hanem vidéki nagyvárosokban is. Potenciális helyszínek a sétálóutcák és más forgalmas területek mellett a bevásárlóközpontok is. A hazai üzletek kínálata részben a brit kávézókéhoz igazodik, de a helyi ízlést is figyelembe veszik, s megtartják a szigetországi pohárméreteket. Egy kisméretű Costa kávét 500 és 600 forint közötti áron lehet majd megvásárolni. Judd Williams elismerte, hogy a Costa legnagyobb vetélytársa a Starbucks Coffees, amelynek első hazai egysége szintén decemberben nyit a Váci utcában. Nem véletlen, hogy a Costa globális térképén az amerikai piac teljesen „hiányzik” és legnagyobb forgalmát a Közel-és Távol Kelet adja. (www.vgo.hu)
Decemberben nyitja meg első magyarországi üzletét a Costa Coffee
Decemberben egyszerre két üzlettel debütál a magyar piacon a brit Costa Coffee kávézólánc; várhatóan az Oktogonon és a Váci utcában lehet majd Costa kávét inni.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.