Díszkivilágítást kap a badacsonyi bornegyed

Először kap díszkivilágítást a badacsonyi bornegyed, aminek ünnepélyes bemutatására Badacsony és Szigliget közösen állít borkarácsonyfát.

Szombaton szó szerint nagy durranással indítják el a Balaton új téli programkínálatát bemutató rendezvényt Badacsonyban. A szigligeti vár ágyújával adják meg a jelzést, amire első alkalommal gyújtják fel a badacsonyi bornegyed díszkivilágítását.

16-án szombaton 17:30-kor a Park utca és a Római út kereszteződésénél lesz a találkozó Badacsonyban. A hegy lábánál a szigligeti ágyú dörrenésére kapcsolódnak fel majd első ízben az ünnepi fények és az alkalomra felállított borkarácsonyfa is.

Köszöntőt mond Krisztin-Németh László Badacsonytomaj polgármestere, Balassa Balázs, Szigliget polgármestere, a Balatoni Szövetség elnöke, Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke, Kardos Gábor, a Kör szóvivője. Ott lesz Balassa Dániel, Szigliget várkapitánya, aki a várágyút hozza és a Badacsony Nyitva résztvevői: Laposa Zsófi (KisHableány, Laposa Birtok), Istvándy Gergely (Istvándy Borműhely), Nagy Miklós (Hotel Bonvino Wine & Spa, Hotel Neptun, Tilia, a Badacsonyi borvendéglő), Tóth Ádám (Pláne Badacsony borterasz), Nagy István (Fata Pince, Borbarátok). 

Forrás: Vendég & Hotel


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.