Díszkivilágítást kap a badacsonyi bornegyed

Először kap díszkivilágítást a badacsonyi bornegyed, aminek ünnepélyes bemutatására Badacsony és Szigliget közösen állít borkarácsonyfát.

Szombaton szó szerint nagy durranással indítják el a Balaton új téli programkínálatát bemutató rendezvényt Badacsonyban. A szigligeti vár ágyújával adják meg a jelzést, amire első alkalommal gyújtják fel a badacsonyi bornegyed díszkivilágítását.

16-án szombaton 17:30-kor a Park utca és a Római út kereszteződésénél lesz a találkozó Badacsonyban. A hegy lábánál a szigligeti ágyú dörrenésére kapcsolódnak fel majd első ízben az ünnepi fények és az alkalomra felállított borkarácsonyfa is.

Köszöntőt mond Krisztin-Németh László Badacsonytomaj polgármestere, Balassa Balázs, Szigliget polgármestere, a Balatoni Szövetség elnöke, Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke, Kardos Gábor, a Kör szóvivője. Ott lesz Balassa Dániel, Szigliget várkapitánya, aki a várágyút hozza és a Badacsony Nyitva résztvevői: Laposa Zsófi (KisHableány, Laposa Birtok), Istvándy Gergely (Istvándy Borműhely), Nagy Miklós (Hotel Bonvino Wine & Spa, Hotel Neptun, Tilia, a Badacsonyi borvendéglő), Tóth Ádám (Pláne Badacsony borterasz), Nagy István (Fata Pince, Borbarátok). 

Forrás: Vendég & Hotel


Új Executive Chef a Kempinskiben

Új Executive Chef a Kempinskiben 

Bárdos Péter az ötcsillagos szálloda új Executive Chéfje, aki Lévay Ádámot váltja ebben a pozícióban.
Szlovákiában száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt

Szlovákiában száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt 

A járványos eseteket a magyar határhoz közeli déli területeken találták.
A kormány betiltaná a műhúst?

A kormány betiltaná a műhúst? 

Elkezdődött a vita.
Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli

Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli 

Egy hazai profi séftől egy tökéletes receptet mi is közreadunk.
A kormány betiltja a műhúst?

A kormány betiltja a műhúst? 

Elkezdődött a vita.
Visszatér egy legendás üdítőital

Visszatér egy legendás üdítőital  

A magyar üdítőital-piac egy ikonikus szereplővel bővül: a Traubisoda ismét elérhetővé válik a hazai fogyasztók számára.
Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak

Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak 

Az idei év egyik slágere a „Dubai csoki” lehet, amely már 2024 végén is nagy sikert aratott.
Ez a spanyol város az európai gasztronómia fővárosa 2025-ben

Ez a spanyol város az európai gasztronómia fővárosa 2025-ben 

Legyőzte Portót, Párizst és Nápolyt, legalábbis a Time Out által megkérdezett gasztroszakértők és több ezer helyi szerint.
Kettő az egyben: hazai kézműves márkák bemutatkozása brunch közben

Kettő az egyben: hazai kézműves márkák bemutatkozása brunch közben 

Egyedülálló környezetben a hazai kézműves márkák.
Rangos elismerés egy gyulai prémium terméknek

Rangos elismerés egy gyulai prémium terméknek 

Aranyérmet kapott a Gyulai Kávélikőr.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.