Diszkriminatív az üdülési csekk

Hátrányos megkülönböztetés érte azokat a vállalkozókat, akik hiába kérték, nem kaptak engedélyt az üdülési csekk elfogadására – állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal. Somogyban is harminc étterem igényelte, hogy elfogadó hely lehessen, azonban nem válhattak azzá - adta hírül a kapos.hu.

Korábban harminc somogyi vendéglátós diszkriminatívnak tartotta, hogy kizárták őket az üdülési csekket elfogadók köréből. Immár vége a szezonnak, de azóta sem kaptak kedvező választ a kérelmükre. Hiába állapította meg a a Gazdasági Versenyhivatal egy hasonló cipőben járó debreceni vállalkozás panasza nyomán, hogy a a jelentkezők kiválasztása során diszkriminatív gyakorlat érzékelhető.

Kertész Rezső, a Kisosz somogyi társelnöke a kapos.h-nak elmondta: a szezonban az üdülési csekket több helyen elfogadták, holott ezt valójában nem tehették volna meg. Ha tehát legálisan nem ment, a vállalkozók kiskaput kerestek és találtak is.

Példaként említette a rádpusztai idegenforgalmi centrumot, ahol csak a panziója kapta meg, az étterem nem fogadhatta el az üdülési csekket, csak mert nem egy helyrajzi számon van a kettő. Fonyódon volt olyan vendéglátó hely, amelyet többször hivogattak az Üdülési Alapítványtól, hogy feketén, engedély nélkül elfogadják e az üdülési csekket

A Kisosz somogyi társelnöke szerint ennek érdekében jó döntés lehet a rekreációs kártya bevezetése a papír alapú csekk helyett, azonban a kivitelezés részletei még nem tisztázottak. (Forrás: Kapos.hu)

 


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.