Diszkriminatív az üdülési csekk

Hátrányos megkülönböztetés érte azokat a vállalkozókat, akik hiába kérték, nem kaptak engedélyt az üdülési csekk elfogadására – állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal. Somogyban is harminc étterem igényelte, hogy elfogadó hely lehessen, azonban nem válhattak azzá - adta hírül a kapos.hu.

Korábban harminc somogyi vendéglátós diszkriminatívnak tartotta, hogy kizárták őket az üdülési csekket elfogadók köréből. Immár vége a szezonnak, de azóta sem kaptak kedvező választ a kérelmükre. Hiába állapította meg a a Gazdasági Versenyhivatal egy hasonló cipőben járó debreceni vállalkozás panasza nyomán, hogy a a jelentkezők kiválasztása során diszkriminatív gyakorlat érzékelhető.

Kertész Rezső, a Kisosz somogyi társelnöke a kapos.h-nak elmondta: a szezonban az üdülési csekket több helyen elfogadták, holott ezt valójában nem tehették volna meg. Ha tehát legálisan nem ment, a vállalkozók kiskaput kerestek és találtak is.

Példaként említette a rádpusztai idegenforgalmi centrumot, ahol csak a panziója kapta meg, az étterem nem fogadhatta el az üdülési csekket, csak mert nem egy helyrajzi számon van a kettő. Fonyódon volt olyan vendéglátó hely, amelyet többször hivogattak az Üdülési Alapítványtól, hogy feketén, engedély nélkül elfogadják e az üdülési csekket

A Kisosz somogyi társelnöke szerint ennek érdekében jó döntés lehet a rekreációs kártya bevezetése a papír alapú csekk helyett, azonban a kivitelezés részletei még nem tisztázottak. (Forrás: Kapos.hu)

 


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.