Diszkriminatív az üdülési csekk

Hátrányos megkülönböztetés érte azokat a vállalkozókat, akik hiába kérték, nem kaptak engedélyt az üdülési csekk elfogadására – állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal. Somogyban is harminc étterem igényelte, hogy elfogadó hely lehessen, azonban nem válhattak azzá - adta hírül a kapos.hu.

Korábban harminc somogyi vendéglátós diszkriminatívnak tartotta, hogy kizárták őket az üdülési csekket elfogadók köréből. Immár vége a szezonnak, de azóta sem kaptak kedvező választ a kérelmükre. Hiába állapította meg a a Gazdasági Versenyhivatal egy hasonló cipőben járó debreceni vállalkozás panasza nyomán, hogy a a jelentkezők kiválasztása során diszkriminatív gyakorlat érzékelhető.

Kertész Rezső, a Kisosz somogyi társelnöke a kapos.h-nak elmondta: a szezonban az üdülési csekket több helyen elfogadták, holott ezt valójában nem tehették volna meg. Ha tehát legálisan nem ment, a vállalkozók kiskaput kerestek és találtak is.

Példaként említette a rádpusztai idegenforgalmi centrumot, ahol csak a panziója kapta meg, az étterem nem fogadhatta el az üdülési csekket, csak mert nem egy helyrajzi számon van a kettő. Fonyódon volt olyan vendéglátó hely, amelyet többször hivogattak az Üdülési Alapítványtól, hogy feketén, engedély nélkül elfogadják e az üdülési csekket

A Kisosz somogyi társelnöke szerint ennek érdekében jó döntés lehet a rekreációs kártya bevezetése a papír alapú csekk helyett, azonban a kivitelezés részletei még nem tisztázottak. (Forrás: Kapos.hu)

 


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.