Dzsungelrock Budán

Adott a rock összes kelléke, sok-sok élő zölddel, mozgalmas, tágas térrel, indusztriális stílusban, elegáns berendezéssel, vagány, de egyszersmind minőségi étel- és borkínálattal. A Spíler Budát kóstoltuk.

A lokáció telitalálat: a hegyvidéken élő budai lakosok és a környéken dolgozók tényleg csak maximum a MOM Parkig jutnak el, onnantól számukra valahogy megáll a világ. Épp ennek okán tökéletes találkozási pont, egy laza gasztrohely nyílt számukra a bevásárlóközpont bejárati szintjén december végén: a Spíler Buda, a Zsidai Gasztronómiai Csoport legújabb tagja.

18-22 fő szolgálja ki a gyakorlatilag egész nap érkező vendégeket, akiknek összetételére jellemző, hogy alapvetően  hazánk fiai, lányai. Hétvégeken - péntek-szombat este - a baráti társaságoké a főszerep, a vasárnap déli nyitva tartás során főként gyerekes családok keresik fel a legifjabb Spílert.

Magyar alapanyagokból készülnek a burgerek, ausztrál, argentín, amerikai húsokból sütik a konyhán a prémium kategóriás steakeket, újvilági borokat (a ház bora is egy ausztrál rozé) kínálnak hozzá. A burger fogy leginkább - egy-egy pénteki vagy szombat este 30-40 adag is kikerül belőle a vendégek elé.

A hely alaprajza és kialakítása is különleges, nemcsak kínálata: egy kávézó volt itt korábban, meg egy folyton szeles árkádsor, ebből a kettőből együtt alakítoták ki Royék - Bara Ákos belső építésszel közösen - azt a csupa üveg, mindössze egy főfallal rendelkező, játékos vendégteret, ahol az izgalmasan pirosra festett bárpult éppoly hangsúlyos szerepet kap, akárcsak a sok élő zölddel tartkított, kényelmes bőrkanapékkal, jópofa lámpákkal, és különféle, kicsit a Hard Rock Cafék stílusára hajazó zeneszerszámokkal felvértezett, pozitív hangulatot árasztó belső tér. Ahol persze folyton szól a rock, a felszolgálók figyelmesek, az ételek magas minőségűek -  áruk magasabb, mint a Gozsdu-udvar spílerei esetében -, és az italok is mind azt szolgálják, amit az egész étterem sugall: élményt adni, de nem görcsösen, és kimódoltan, hanem hogy lazán, jó hangulatban töltsön itt el akár pár órát a vendég. 

Íme, néhány finom falat:

 


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.