Dzsungelrock Budán

Adott a rock összes kelléke, sok-sok élő zölddel, mozgalmas, tágas térrel, indusztriális stílusban, elegáns berendezéssel, vagány, de egyszersmind minőségi étel- és borkínálattal. A Spíler Budát kóstoltuk.

A lokáció telitalálat: a hegyvidéken élő budai lakosok és a környéken dolgozók tényleg csak maximum a MOM Parkig jutnak el, onnantól számukra valahogy megáll a világ. Épp ennek okán tökéletes találkozási pont, egy laza gasztrohely nyílt számukra a bevásárlóközpont bejárati szintjén december végén: a Spíler Buda, a Zsidai Gasztronómiai Csoport legújabb tagja.

18-22 fő szolgálja ki a gyakorlatilag egész nap érkező vendégeket, akiknek összetételére jellemző, hogy alapvetően  hazánk fiai, lányai. Hétvégeken - péntek-szombat este - a baráti társaságoké a főszerep, a vasárnap déli nyitva tartás során főként gyerekes családok keresik fel a legifjabb Spílert.

Magyar alapanyagokból készülnek a burgerek, ausztrál, argentín, amerikai húsokból sütik a konyhán a prémium kategóriás steakeket, újvilági borokat (a ház bora is egy ausztrál rozé) kínálnak hozzá. A burger fogy leginkább - egy-egy pénteki vagy szombat este 30-40 adag is kikerül belőle a vendégek elé.

A hely alaprajza és kialakítása is különleges, nemcsak kínálata: egy kávézó volt itt korábban, meg egy folyton szeles árkádsor, ebből a kettőből együtt alakítoták ki Royék - Bara Ákos belső építésszel közösen - azt a csupa üveg, mindössze egy főfallal rendelkező, játékos vendégteret, ahol az izgalmasan pirosra festett bárpult éppoly hangsúlyos szerepet kap, akárcsak a sok élő zölddel tartkított, kényelmes bőrkanapékkal, jópofa lámpákkal, és különféle, kicsit a Hard Rock Cafék stílusára hajazó zeneszerszámokkal felvértezett, pozitív hangulatot árasztó belső tér. Ahol persze folyton szól a rock, a felszolgálók figyelmesek, az ételek magas minőségűek -  áruk magasabb, mint a Gozsdu-udvar spílerei esetében -, és az italok is mind azt szolgálják, amit az egész étterem sugall: élményt adni, de nem görcsösen, és kimódoltan, hanem hogy lazán, jó hangulatban töltsön itt el akár pár órát a vendég. 

Íme, néhány finom falat:

 


Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai

Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai 

Budapest szívében, a patinás Centrál Kávéházban, április 10-én különleges esemény részesei lehettünk.
Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában

Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában 

A Burger King újabb egységgel bővítette hazai hálózatát.
Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál

Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál 

Több, mint 80 kiállító, mentes húsvéti készülődés, vegán sonka és húsvéti kalács- április 12-én és 13-án.
A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos

A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos 

Igaz, némi Dani Garcia-féle csavarral – de valóban egy ideje ott szerepel az előételek között.
Változóban az európai prémium borok piaca

Változóban az európai prémium borok piaca 

Trump vámpolitikája az európai prémium borok piacát is átalakítja.
Szezonnyitó piknik Noszvajon

Szezonnyitó piknik Noszvajon 

Májusban 10. alkalommal jönnek össze Noszvaj Síkfőkúton a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) éttermei és helyi borászatok, hogy egy könnyed, kötetlen hangulatú délutánon elvarázsolják a vendégeket.
Indul az idei Országos Borverseny

Indul az idei Országos Borverseny 

A nevezés április 7. és május 2. között zajlik, a bírálat pedig 2025. május 13-14-én a Danubius Hotel Heliában lesz.
Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék

Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék 

Nagy nemzetközi elismerést kapott a magyar borvidék: az Emerald Cruises friss felmérése szerint Eger Európa második legjobb borvidéke lett.
Carbonara maraton Itáliában

Carbonara maraton Itáliában 

Olaszország szerte kilencedik alkalommal ünnepelték a Carbonara napját.
Harmincegy tányér – egyszerre

Harmincegy tányér – egyszerre 

Egy felszolgáló olyan bravúrt mutat be, amitől még a legtapasztaltabb vendéglátósoknak is leesne az álluk.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.