Az idén huszonegyedik alkalommal rendezik meg Londonban a világ talán legjelentősebb vendéglátással foglalkozó kiállítását, a The Restaurant Show-t. Az október 4. és 7. között zajló esemény előtt az egyik brit szaklap 16 ezer szakmabeli szavazata alapján összeállította a szigetország legbefolyásosabb éttermi szakembereinek listáját. A legjobbak között helyet kapott magyar származású Rónay Egon is, aki a 60-as években Fanny Cradock unszolására csapott fel étteremkritikusnak, és a BBC megbízásából hat éven keresztül látogatta a vidéki éttermeket, és írta róluk a cikkeket. A sikerektől felbuzdult Rónay 1957-ben brit étterem-útmutatót adott ki a „Michelin guide” mintájára. Névtelen inspektorok segítségével három évtizeden keresztül „működtette” a kézikönyvét, melyből harminc év alatt több mint egymillió példány kelt el Nagy-Britanniában. Nyolc éves megszakítás után, 2005-ben jelentkezett újra. Az „Egon Ronay's RAC Guide 2005 to the top 200 Restaurants in the UK” Michelin módra, csillagokkal osztályozta a legjobbnak tartott kétszáz brit éttermet. Rónay, aki étteremtulajdonos és havonta ír gasztronómia témájú tárcát a brit Times Online lapban, többek között olyan nevekkel szerepel a top listán, mint Roy Ackerman, Raymond Blanc, Heston Blumenthal, Jamie Oliver, Pierre Koffman, Gordon Ramsay és Rick Stein.
Egy magyar a legbefolyásosabb brit éttermesek között
Rónay Egont a brit éttermi szakemberek beválasztották a szigetország legbefolyásosabb éttermi személyiségei közé.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka
A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?
Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok
Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep
A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown
Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon
A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért
Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo
Kannabiszt találtak bennük.

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján
Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.