A fokhagymát már ötezer éve rágcsálják az emberek. Először a sumerok és az egyiptomiak vették fel mindennapi étrendjükbe. Különösen az ókori Egyiptom lakói szerették, nem véletlenül volt "büdös ember" a gúnynevük a szomszédos államokban.
Csizmadia Emőke már évek óta készíti a fokhagyma-elixírt, amelyhez öt citromot és harminc gerezd fokhagymát kell összeturmixolni, 11 deciliter vizet felforralni, s a lobogó vizet a masszára önteni.
Évente egyszer kell a kúrát végezni, amely javítja a vérkeringést, értisztító hatású, így meszesedés ellen is javasolt, valamint érszűkület ellen, mivel meggátolja, hogy a káros koleszterin lerakódjon az érfalakra. A kúra alatt naponta körülbelül 20 milliliter fokhagyma-elixír fogyasztása javasolt, amely egy éven át fejti ki jótékony hatását.