Először rendeznek borünnepet Debrecenben

Először rendeznek borünnepet május 31. és június 2. között Debrecenben, a programsorozatot a jövőben regionális, majd országos fesztivállá kívánják bővíteni - jelentették be a szervezők kedden Debrecenben, a rendezvény sajtótájékoztatóján.

Széles Diána (Fidesz-KDNP), Debrecen alpolgármestere kiemelte: a város kulturális koncepciójának fontos része a minőségi rendezvények támogatása, ezért az önkormányzat is segíti az I. Belvárosi Borünnep by DiVino elnevezésű kezdeményezést. Emlékezetett rá, hogy szerdán indul Debrecenben az Ady-parki program: a város első szabad kulturális közösségi terén bárki színpadra állhat, énekelhet, táncolhat, előadást próbálhat kedvére.

Hozzátette: támogatják, hogy a város főtere mellett egyre több kisebb part, tér is benépesüljön színvonalas kulturális, gasztronómiai programokkal, értékes kikapcsolódást biztosítva a városlakóknak és a Debrecenbe látogatóknak. Széles Diána szerint ezért is fogadták örömmel a kezdeményezést, a Déri múzeum előtti térre tervezett belvárosi borünnep tervét, mert újabb területet, Debrecen patinás terét vonja be a turisztikai programok sorába. Ugyanakkor azt is fontos célnak nevezte, hogy ne csak a turisztikai főszezonra koncentrálódjanak az események, hanem az év minden hónapjában legyenek nívós programok - jegyezte meg az alpolgármester.

Sipos Bence, a főszervező DiVino Debrecen vezetője elmondta: 35 borászat csaknem 150 borát kóstolhatják meg az érdeklődők az első belvárosi borünnepen, amelyen több hazai borásszal személyesen is találkozhatnak a résztvevők. A három nap alatt jazz- és swingzenekarok váltják egymást a színpadon, fellép többek között a DZSESSZ-ELI, a Storyville Jazz Band, a Jazz in the shade, Kiss Kamilka és a Pesti Sikk, a Panorama Jazz Band és a Group'n'Swing.

Forrás: Vendég & Hotel/MTI


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.