Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál

Magyarország legnagyobb mentes és egészségmegőrző fesztiválja áprilisban indítja az idei évet, a mintegy 1800 négyzetméteres helyszínen, a MoM Sportban április 12-13-án. Ezúttal a fesztivál fő tematikája a húsvéti készülődés és a mentes desszertek.  A Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál keretében könnyen és gyorsan megtalálhatóak azok a hazai gyártók, szakemberek, akik a kiállítói térben és az előadóteremben segítenek szakértelmükkel és termékeikkel a húsvéti készülődésben.

A húsvét elmaradhatatlan kelléke a kalács és a sonka is megtalálható lesz a fesztiválon vegán formában és tojásmentes termékeket, alternatívákat is találhatnak a látogatók.

A húsvéti finomságok mellett természetesen a jól megszokott glutén-, cukor-, laktózmentes és vegán termékek, öko tisztítószerek, zero waste termékek, natúr és bio szépségápolási termékek is jelen lesznek, illetve a közkedvelt tombola és az extra jegy ajándékcsomaggal.


Fotó: Csak a Mentes Fesztivál


A húsvéti hangolódás, a tudatos táplálkozás és az egészséges életmód témájában változatos és izgalmas előadások, workshopok várnak az érdeklődőkre ezúttal is.

Horváth Judit gluténmentes kalácsot fog készíteni, Marton Melinda tojásmentes alternatívákat mutat, érkeznek a 2025-ös Év Mentes Séfje verseny dobogósai, Tóth Gábor pedig Aktív élet a bélben – a mikrobiom sokoldalú szerepe című előadással jön.


Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Új korszak a siófoki menzán

Új korszak a siófoki menzán 

Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.
Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást?

Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást? 

A Kisfaludy Program tájékoztatása szerint az üzletenkénti 3 millió forintos forrásra a pályázatra jogosult italüzletek mintegy 80 százaléka jelentkezett.
Személyzet nélküli okosüzlet Újbudán

Személyzet nélküli okosüzlet Újbudán 

A napi 24 órában üzemelő Auchan GO üzletbe egy applikációval lehet bemenni, és ezen keresztül lehet fizetni a vásárlás végén.
Csókaszőlő, laska, piros bakator

Csókaszőlő, laska, piros bakator 

Régi magyar szőlőfajták kóstolója egy budai gimnáziumban.
Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai

Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai 

Budapest szívében, a patinás Centrál Kávéházban, április 10-én különleges esemény részesei lehettünk.
Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában

Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában 

A Burger King újabb egységgel bővítette hazai hálózatát.
A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos

A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos 

Igaz, némi Dani Garcia-féle csavarral – de valóban egy ideje ott szerepel az előételek között.
Változóban az európai prémium borok piaca

Változóban az európai prémium borok piaca 

Trump vámpolitikája az európai prémium borok piacát is átalakítja.
Szezonnyitó piknik Noszvajon

Szezonnyitó piknik Noszvajon 

Májusban 10. alkalommal jönnek össze Noszvaj Síkfőkúton a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) éttermei és helyi borászatok, hogy egy könnyed, kötetlen hangulatú délutánon elvarázsolják a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.