Október 1-től az USA valamennyi államában, ebédidőben ideiglenesen lakat kerül a KFC éttermekre, és az alkalmazottak mindenhol ingyen menüket kínálnak majd a helyi hajléktalan menedékek lakóinak. A karitatív tevékenység nem merül ki az ingyenes ételosztásban, az éttermeknél adománygyűjtést is szerveznek és egyéb módon is próbálják majd felhívni a figyelmet a világméretű problémára. Az adománygyűjtésbe bevonják a helyi vállalkozókat, hírességeket és politikusokat is. Az október végéig tartó akció Roger Eaton KFC elnök szerint hatékonyan tudatosíthatja az emberekben, hogy az éhezés immáron több mint egymilliárd társunkat fenyegeti a világ minden részén. A cég által létrehozott World Hunger Relief a világ legnagyobb magánkezdeményezése az éhezés enyhítésére, amely 110 országban lévő 36000 éttermének egymillió munkatársával évi 46 millió dollárnyi étellel és adománygyűjtéssel támogatja az ENSZ Világélelmezési Programját.
Éttermeket zár be a KFC
A világ legnagyobb csirkelánca a déli órákban éttermeket zár be, hogy felhívja a figyelmet a globális éhezés kérdésére, és a maga eszközeivel hozzájáruljon annak enyhítéséhez.

A Botaniq Bár és a Bibo is ott lesz a Gourmet Fesztiválon
Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől
Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.