Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije

A helyi alapanyagokra épülő édességben kiemelkedő szerepet kapott az otelló szőlő, a szeder és a málna, melyek együtt harmonikus ízvilágot alkotnak.

A helyi alapanyagokra épülő édességben kiemelkedő szerepet kapott az otelló szőlő, a szeder és a málna, melyek együtt harmonikus ízvilágot alkotnak, olvasható a Visit Balaton 365 oldalán. Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület elnöke szerint a sütemény nemcsak ízében, hanem megjelenésében is a modern cukrászat trendjeit képviseli.

„Az otelló szőlő és a szeder tökéletes párost alkot, és igazi különlegességet jelentenek a mai cukrászdák kínálatában. Ez a sütemény nemcsak egy desszert, hanem egyben üzenet is: a Balaton ősszel is tartogat meglepetéseket.”

A Segreto di Otello nem csupán szemet gyönyörködtető. A kicsit ropogós kekszes alapra épülő, lágy mousse rétegek között elrejtett otello zselé minden falatnál meglepetést nyújt. Az elegáns, „ékszerdobozra” emlékeztető külseje méltó keretet ad ennek az ízbombának, amelyet a Balaton ízei tesznek igazán különlegessé.

 

„Igazi kihívás, de egyben örömmunka is volt ennek


Fotó: Visit Balaton 365
a süteménynek az elkészítése. A cél az volt, hogy színben, ízvilágban egy Balatont idéző desszertet alkossak ”

– árulta el Farkas Bernadett, a keszthelyi Segreto Cukrászat főcukrásza.

„A sütemény tetején a kék tükörglazúr a vizet ábrázolja, a borítása bársonyfújás, ez a balatoni szél, íze pedig az őszi balatoni szüreteket idézi fel. Az otelló szőlő nekem a gyerekkoromat juttatja eszembe, amikor a nagyszüleim szőlőjében szüreteltünk, remélem, ez az ízemlék másoknak is felrémlik, amikor belekóstol a Balaton sütijébe.” – tette hozzá.

A Segreto di Otello, a Balaton sütije 2024 desszert 2024. szeptember 27-től az alábbi helyszíneken elérhető:

• Hévíz: Macchiato Caffe, 8680 Hévíz, Széchenyi u. 7.

• Keszthely: Segreto Cukrászat Mintabolt, 8360 Keszthely, Tomaji sor

• Zalakaros, Segreto Caffe, Zalakaros, Termál út 4.

• Székesfehérvár: Orange Cafe & Bar – 8000 Székesfehérvár, Palotai út 1. (Alba Pláza – Mozival szemben).

• Balatonfüred: Dzsembori Kávézó & Reggeliző – 8230 Balatonfüred, Széchenyi István u. 55.

• Zalaegerszeg: Joy Café – 8900 Zalaegerszeg, Stadion u. 5.

• Fonyód (hétvégén van nyitva): Béla Café & Lounge – 8640 Fonyód, József Attila u. 1.0

• Balatonalmádi (hétvégén van nyitva): Patika Bar&Coffee – 8220 Balatonalmádi, Baross Gábor út 25.


Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
MVI-álláspont a felszolgálási díj változásával kapcsolatban

MVI-álláspont a felszolgálási díj változásával kapcsolatban 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) eljuttatta szerkesztőségünkbe álláspontjukat a pénteken megjelent kormányszintű döntéssel kapcsolatban.
Narancsfák árnyékában született az új Unicum

Narancsfák árnyékában született az új Unicum 

Narancsos változattal jelentkezik a gyógynövénylikőrökről ismert hazai cég, amely frissességével, olaszos ízvilágával a legújabb generációt szólítja meg.
Döntött a szaktárca a felszolgálási díjról és a borravalóról

Döntött a szaktárca a felszolgálási díjról és a borravalóról 

Az NGM új intézkedéseket vezet be a felszolgálási díj maximalizálása, valamint az adómentes borravaló teljes körű biztosítása érdekében.
Újraértelmezett ünnepváró gasztronómia – a város felett

Újraértelmezett ünnepváró gasztronómia – a város felett 

Újragondolt ízvilág és a téli hónapokban, a közelgő ünnepek alatt, elérhető, modern luxussal teli gasztroélmény.
Megvan a világ első Michelin-csillagos fagylaltozója

Megvan a világ első Michelin-csillagos fagylaltozója 

Tajvan gasztronómiai világában a fejlődés töretlen, amit a sziget legújabb Michelin-kalauza is bizonyít.
A mogyoró- és diófélékre allergiás gyerekek szülei a következő tanévtől fellélegezhetnek

A mogyoró- és diófélékre allergiás gyerekek szülei a következő tanévtől fellélegezhetnek 

Ugyanis egy most megjelent rendelet értelmében száműzik a közétkeztetésből a földimogyorót, a dióféléket és a szezámmagot.
 Beindult a bejgli-turizmus

Beindult a bejgli-turizmus  

Évente több tízezer darab bejglit vásárolnak azok vendégek, akik csak azért utaznak a Balatonra, hogy az ünnepi asztalukra különleges alapanyagokból készülő karácsonyi sütemény kerüljön.
Hobbiborászatból borélményközpont

Hobbiborászatból borélményközpont  

A Rókusfalvy Etyek idén ünnepli 25 éves fennállását.
Kacsa- és libahúsfogyasztásunkkal nem büszkélkedhetünk

Kacsa- és libahúsfogyasztásunkkal nem büszkélkedhetünk 

Hazánkban a kacsa- és a libahús fogyasztása döntően a decemberi ünnepekre esik, amelynek kivételes előfutára a novemberi Márton-nap.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.