Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije

A helyi alapanyagokra épülő édességben kiemelkedő szerepet kapott az otelló szőlő, a szeder és a málna, melyek együtt harmonikus ízvilágot alkotnak.

A helyi alapanyagokra épülő édességben kiemelkedő szerepet kapott az otelló szőlő, a szeder és a málna, melyek együtt harmonikus ízvilágot alkotnak, olvasható a Visit Balaton 365 oldalán. Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület elnöke szerint a sütemény nemcsak ízében, hanem megjelenésében is a modern cukrászat trendjeit képviseli.

„Az otelló szőlő és a szeder tökéletes párost alkot, és igazi különlegességet jelentenek a mai cukrászdák kínálatában. Ez a sütemény nemcsak egy desszert, hanem egyben üzenet is: a Balaton ősszel is tartogat meglepetéseket.”

A Segreto di Otello nem csupán szemet gyönyörködtető. A kicsit ropogós kekszes alapra épülő, lágy mousse rétegek között elrejtett otello zselé minden falatnál meglepetést nyújt. Az elegáns, „ékszerdobozra” emlékeztető külseje méltó keretet ad ennek az ízbombának, amelyet a Balaton ízei tesznek igazán különlegessé.

 

„Igazi kihívás, de egyben örömmunka is volt ennek


Fotó: Visit Balaton 365
a süteménynek az elkészítése. A cél az volt, hogy színben, ízvilágban egy Balatont idéző desszertet alkossak ”

– árulta el Farkas Bernadett, a keszthelyi Segreto Cukrászat főcukrásza.

„A sütemény tetején a kék tükörglazúr a vizet ábrázolja, a borítása bársonyfújás, ez a balatoni szél, íze pedig az őszi balatoni szüreteket idézi fel. Az otelló szőlő nekem a gyerekkoromat juttatja eszembe, amikor a nagyszüleim szőlőjében szüreteltünk, remélem, ez az ízemlék másoknak is felrémlik, amikor belekóstol a Balaton sütijébe.” – tette hozzá.

A Segreto di Otello, a Balaton sütije 2024 desszert 2024. szeptember 27-től az alábbi helyszíneken elérhető:

• Hévíz: Macchiato Caffe, 8680 Hévíz, Széchenyi u. 7.

• Keszthely: Segreto Cukrászat Mintabolt, 8360 Keszthely, Tomaji sor

• Zalakaros, Segreto Caffe, Zalakaros, Termál út 4.

• Székesfehérvár: Orange Cafe & Bar – 8000 Székesfehérvár, Palotai út 1. (Alba Pláza – Mozival szemben).

• Balatonfüred: Dzsembori Kávézó & Reggeliző – 8230 Balatonfüred, Széchenyi István u. 55.

• Zalaegerszeg: Joy Café – 8900 Zalaegerszeg, Stadion u. 5.

• Fonyód (hétvégén van nyitva): Béla Café & Lounge – 8640 Fonyód, József Attila u. 1.0

• Balatonalmádi (hétvégén van nyitva): Patika Bar&Coffee – 8220 Balatonalmádi, Baross Gábor út 25.


Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.