A pannonhalmi apátság étterme és borbárja, a Viator november 14-én fogad utoljára vendégeket. "Havi 10 millió forintra ugrana a következő hónapokra az étterem gázra fordított költsége. Ezt önmagában is szinte lehetetlen kigazdálkodni, a Viator egyedi, fine dining koncepciója pedig amúgy sem a tömegeket vonzza.
A belföldi egyéni vendégekre, corporate vendégekre és a külföldi csoportokra rendezkedtünk be, utóbbiak azonban nem érkeznek az évnek ebben a szakában" - mondta el szerkesztőségünknek Baki László, a Pannonhalmi Főapátság TriCollis Foglalási Központjának irodavezetője, aki azt is hozzátette, hogy november közepétől rendezvényhelyszínként igyekszik hasznosítani a létesítményt az apátság.
A több mint 10 éve, egy építészetileg is különleges értéket képviselő épületben megnyitott, országosan is kiemelkedő színvonalú gasztronómiát képviselő, a vidéki gasztroszcénában színfoltként megjelenő étterem és borbár a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) tömörülés tagja.