Ezek a legjobb mentes ételeket is kínáló vendéglátóhelyek

Kihirdették és átadták az idei „Menteshelyek kedvenc helyei” címeket. A nyertes vállalkozások a Metro akadémián vehették át az elismeréseket - írja a Store Insider.

A legjobb mentes helyeknek járó elismerést paleo, vegán, cukormentes, regenor, tejfehérjementes, laktózmentes, szénhidrát-csökkentett vagy gluténmentes ételeket is kínáló vendéglátóhelyek kaphatták meg, amelyet egy évig viselhetnek.

Az idei év kitüntetett helyei: 
 

  • Cukrászda: ZsóFree, Szentendre
  • Kávézó: Cafe Spirit, Siófok
  • Bolt: Boldog Föld, Budapest
  • Pékség: Gluténmentes Pékség - Diétázók Boltja, Eger 
  • Bár: Bonita Studio, Siófok 
  • Webshop: Nekem a Balaton by Nánásiék
  • Bisztró: 36 Bisztró, Budapest
  • Étterem: Tökmag Vegan Street Food, Budapest
  • Fagylaltozó: Füredi korzó fagyizó, Balatonfüred
  • Drogéria: Müller, Budapest Árkád, 
  • Szálloda: Két Korona Konferencia és Wellness Hotel, Balatonszárszó

Az elismeréseket a vállalkozások képviselői, múlt héten, szerdán vehették át, ünnepélyes keretek között, a Metro akadémián. 

Forrás: Menteshelyek.hu

A különböző allergiák és diéták szigorú szabályainak megfelelő ételeket sokszor nagyon nehéz megtalálni, s még nehezebb olyan üzletekre bukkanni, ahol ezeknek az elvárásoknak megfelelő kifejezetten ízletes, igazi gasztronómiai élményt kínáló finomságokat készítenek. Éppen ezért tűzte ki a menteshelyek.hu missziójául, hogy segít a keresésben és összegyűjti a diétás helyeket, melyek közül a honlap látogatóinak már csak választani kellett.

Küldetésünk, hogy segítsünk közösségünknek olyan helyeket találni, ahol a diétájuknak megfelelő ételt tudnak fogyasztani vagy terméket tudnak vásárolni. Szerettük volna elismerni az ilyen helyeket üzemeltetők áldozatos munkáját, ezért hirdettük meg a Menteshelyek kedvenc helyei versenyt. Örömmel tapasztaltuk, hogy milyen nagy érdeklődés övezte a kezdeményezésünket.” – mondta el Bódi Krisztina a Marketig Art Kft. ügyvezetője, a menteshelyek.hu alapítója.

 


Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?