Ezen a héten minden a champagne-ról szól majd

Húsvét hétfőn egy igazi frissítő újdonság veszi kezdetét, a borimádók legnagyobb örömére. Az italvilág Ferrarija, a champagne mutatkozik be többféle formában az elegancia, a luxus és a kuriózumok kedvelőinek – mert a champagne ma már igazi életérzés.

A királyok és hercegek borának is nevezett champagne-t szerencsére egyre többször bontjuk meg mi magyarok is, nem csak akkor, amikor valamit ünneplünk – és pláne nem csak szilveszterkor. A buborékos ital népszerűsége évről évre nő, egy olyan példát állítva a szakma elé, amit az egész világ próbál lemásolni, több-kevesebb sikerrel.

Április 22-28 között minden a champagne körül forog a Winelovers és Borkollégium csapatánál. A két vadonatúj, szuper-prémium Winelovers kóstoló mellett kedvezményes champagne-vásárlási lehetőség biztosít a webshopban, míg a Borkollégium vadonatúj, 8 alkalmas mester-szintű champagne tanfolyamára is kedvezőbb árakon iratkozhatnak be az érdeklődők. És ha még több ismeretre szomjaznának a champagne-kedvelők, a Borászportál Bormagazin szórakoztató kvíz-cunamival készül erre a hétre.

Az április 25-i Winelovers Champagne Kóstolón összesen 46 champagne kóstolására lesz lehetőség az ötcsillagos InterContinental Budapestben. A legdrágább tétel a Krug Vintage 2004 lesz, de biztosan kibontják például a Cristal Brut 2008, Piper-Heidsieck Rare Millésime 2002 vagy a Taittinger Comtes de Champagne Rose 2006 tételét is.

Az igazi champagne-fanatikusok pedig két mesterkurzuson (Prestige Cuvée és Rosé Champagne) mélyülhetnek el a csillogó ital rejtelmeiben, mégpedig Márkus György, a világszerte elismert Champagne-szakértő segítségével. Az április 26-i Winelovers Vintage Champagne Dinner eseményre szintén a csodálatos dunai panorámával rendelkező luxushotel egy lakosztályában kerül sor. Ezen a különleges champagne vacsorán 6 mesterfogás és 7 évjáratos champagne találkozására kerül sor, a mennyei fogásokat Gullner Gergő, az InterContinental Budapest sztárséfje álmodta meg, kifejezetten a pezsgősorral harmóniában.

Ha ez mind nem lenne elég, a kóstolt italokról is kaphatunk bővebb tájékoztatást, mégpedig egy hazai pezsgőszakértő segítségével. A 8 alkalmas, összesen 32 órás Borkollégium Champagne Master tanfolyamon csupa olyan témát érintenek, ami által a pezsgőrajongók a legmagasabb szintű tudásra tesznek szert.

Forrás: Turizmus Online


 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.