Ezen a héten minden a champagne-ról szól majd

Húsvét hétfőn egy igazi frissítő újdonság veszi kezdetét, a borimádók legnagyobb örömére. Az italvilág Ferrarija, a champagne mutatkozik be többféle formában az elegancia, a luxus és a kuriózumok kedvelőinek – mert a champagne ma már igazi életérzés.

A királyok és hercegek borának is nevezett champagne-t szerencsére egyre többször bontjuk meg mi magyarok is, nem csak akkor, amikor valamit ünneplünk – és pláne nem csak szilveszterkor. A buborékos ital népszerűsége évről évre nő, egy olyan példát állítva a szakma elé, amit az egész világ próbál lemásolni, több-kevesebb sikerrel.

Április 22-28 között minden a champagne körül forog a Winelovers és Borkollégium csapatánál. A két vadonatúj, szuper-prémium Winelovers kóstoló mellett kedvezményes champagne-vásárlási lehetőség biztosít a webshopban, míg a Borkollégium vadonatúj, 8 alkalmas mester-szintű champagne tanfolyamára is kedvezőbb árakon iratkozhatnak be az érdeklődők. És ha még több ismeretre szomjaznának a champagne-kedvelők, a Borászportál Bormagazin szórakoztató kvíz-cunamival készül erre a hétre.

Az április 25-i Winelovers Champagne Kóstolón összesen 46 champagne kóstolására lesz lehetőség az ötcsillagos InterContinental Budapestben. A legdrágább tétel a Krug Vintage 2004 lesz, de biztosan kibontják például a Cristal Brut 2008, Piper-Heidsieck Rare Millésime 2002 vagy a Taittinger Comtes de Champagne Rose 2006 tételét is.

Az igazi champagne-fanatikusok pedig két mesterkurzuson (Prestige Cuvée és Rosé Champagne) mélyülhetnek el a csillogó ital rejtelmeiben, mégpedig Márkus György, a világszerte elismert Champagne-szakértő segítségével. Az április 26-i Winelovers Vintage Champagne Dinner eseményre szintén a csodálatos dunai panorámával rendelkező luxushotel egy lakosztályában kerül sor. Ezen a különleges champagne vacsorán 6 mesterfogás és 7 évjáratos champagne találkozására kerül sor, a mennyei fogásokat Gullner Gergő, az InterContinental Budapest sztárséfje álmodta meg, kifejezetten a pezsgősorral harmóniában.

Ha ez mind nem lenne elég, a kóstolt italokról is kaphatunk bővebb tájékoztatást, mégpedig egy hazai pezsgőszakértő segítségével. A 8 alkalmas, összesen 32 órás Borkollégium Champagne Master tanfolyamon csupa olyan témát érintenek, ami által a pezsgőrajongók a legmagasabb szintű tudásra tesznek szert.

Forrás: Turizmus Online


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.