Fellélegezhetnek a burgeres helyek tulajdonosai

Mert már egy robot is elkészítheti teljes egészében a burgert.

Nem kell többé törődni munkaerőhiánnyal, bíbelődni fizetésemeléssel - egyszeri befektetéssel van egy tökéletes megodás a burgeres bisztróknak, street food helyeknek. Igaz, a megoldásért ma még San Franciscóig kell utazni.

Ugyanis a technológia és a gasztronómia szerelemgyerekeként egy olyan burgerező született a tengerentúl, ahol robotok állítják össze a hatdolláros hamburgereket – írja a Lonely Planet News nyomán a travelo.hu.

A Creator nevű hely titokban kilenc éven át készült, és a minap nyitott meg San Francisco SoMa negyedében. A három alkotó, akik 2012-ben alapítottak céget a robotgasztro vonal felfuttatására, nem robotként utalnak az új szakácsra, nem inkább "gasztronómiai eszközként", hiszen a burgerező azért nem hiányoznak az emberek. A paradicsomot a gép ügyesebben szeleteli, mint az ember, de a rendelésfelvételt azért az alkalmazottak még jobban csinálják.

Az alapítók célja az, hogy a szó szerint "gépies" konyhai munkát a gépre bízzák, de a humán faktor továbbra is megmaradjon. Az ízélmény elsődleges szerepet kapott a vállalkozásban. Ezt aláhúzandó a Momofuku és a Chez Panisse éttermek Michelin-csillagos séfei működtek együtt a Disney Imagineering, a NASA és a Telsa szakembereivel, hogy megalkossák ezt a 4,2 méter hosszú robotpultot. Az eszköz 350 érzékelőt és húsz számítógépet használ fel ahhoz, hogy óránként 130 burgert állítson elő. A robot a húst maga darálja és süti is, ráadásul mindezt a vendég szeme előtt. A vendégek négy burgervariáció közül választhatnak.

Forrás: Lonely Planet News, travelo.hu


A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.