Amikor azt hittük, már nem lehet újat kitalálni a csokoládépiacon, előálltak a rubinvörös csokoládéval. Az újítást, amely az első igazi áttörés 80 éve, a fehércsokoládé óta, a világ legnagyobb csokoládégyártója, a belga Callebaut mutatta be.
A gyümölcsös ízű, rózsaszínben játszó csokoládé 13 évnyi fejlesztés eredménye, amelytől nem kevesebbet remélnek, mint a pangó csokoládépiac fellendítését – írja a Bloomberg. Az első próba a jövő évi Valentin-nap lehet, az igazi berobbanást pedig a kínai piactól remélik – aligha véletlen, hogy a bemutatót Sanghajban tartották.
Mielőtt bárki gyanakodna, az új csokoládé nem színezékkel vagy aromával készült, nem tartalmaz semmilyen színezéket vagy hozzáadott gyümölcsös aromát, mégis a bogyósgyümölcsökre emlékeztet az íze – lévén egy speciális kakaóbab adja az alapját, amelynek az íze nagyon hasonlít a bogyós gyümölcsökéhez. A különleges színt pedig a feldolgozás során nyeri a bab. Piros kakaóport egyébként már készítenek, viszont ez az első alkalom, hogy csokoládé készül a szokatlan színben.
Jelenleg a csokoládé négy alapfajtáját készítik: az ét- és tejcsokoládé mellett a fehércsokoládé, illetve a Dulcey, vagyis szőkecsokoládé néven ismert karamellizált fehércsokoládé.
Feltalálták a pink csokoládét
A rubint csoki ugyanolyan találmány, mint amilyen 80 évvel ezelőtt a fehér csoki kikísérletezése volt. Csakhogy ez elődjével ellentétben valóban csoki, és nem tartalmaz színezéket.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.