Amikor azt hittük, már nem lehet újat kitalálni a csokoládépiacon, előálltak a rubinvörös csokoládéval. Az újítást, amely az első igazi áttörés 80 éve, a fehércsokoládé óta, a világ legnagyobb csokoládégyártója, a belga Callebaut mutatta be.
A gyümölcsös ízű, rózsaszínben játszó csokoládé 13 évnyi fejlesztés eredménye, amelytől nem kevesebbet remélnek, mint a pangó csokoládépiac fellendítését – írja a Bloomberg. Az első próba a jövő évi Valentin-nap lehet, az igazi berobbanást pedig a kínai piactól remélik – aligha véletlen, hogy a bemutatót Sanghajban tartották.
Mielőtt bárki gyanakodna, az új csokoládé nem színezékkel vagy aromával készült, nem tartalmaz semmilyen színezéket vagy hozzáadott gyümölcsös aromát, mégis a bogyósgyümölcsökre emlékeztet az íze – lévén egy speciális kakaóbab adja az alapját, amelynek az íze nagyon hasonlít a bogyós gyümölcsökéhez. A különleges színt pedig a feldolgozás során nyeri a bab. Piros kakaóport egyébként már készítenek, viszont ez az első alkalom, hogy csokoládé készül a szokatlan színben.
Jelenleg a csokoládé négy alapfajtáját készítik: az ét- és tejcsokoládé mellett a fehércsokoládé, illetve a Dulcey, vagyis szőkecsokoládé néven ismert karamellizált fehércsokoládé.
Feltalálták a pink csokoládét
A rubint csoki ugyanolyan találmány, mint amilyen 80 évvel ezelőtt a fehér csoki kikísérletezése volt. Csakhogy ez elődjével ellentétben valóban csoki, és nem tartalmaz színezéket.

Legjobbak közt a magyar speciality kávé
A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben
A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében
Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait
Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján
Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc
A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben
Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?
2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak
A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál
Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.