Feltalálták a pink csokoládét

A rubint csoki ugyanolyan találmány, mint amilyen 80 évvel ezelőtt a fehér csoki kikísérletezése volt. Csakhogy ez elődjével ellentétben valóban csoki, és nem tartalmaz színezéket.

Amikor azt hittük, már nem lehet újat kitalálni a csokoládépiacon, előálltak a rubinvörös csokoládéval. Az újítást, amely az első igazi áttörés 80 éve, a fehércsokoládé óta, a világ legnagyobb csokoládégyártója, a belga Callebaut mutatta be.

A gyümölcsös ízű, rózsaszínben játszó csokoládé 13 évnyi fejlesztés eredménye, amelytől nem kevesebbet remélnek, mint a pangó csokoládépiac fellendítését – írja a Bloomberg. Az első próba a jövő évi Valentin-nap lehet, az igazi berobbanást pedig a kínai piactól remélik – aligha véletlen, hogy a bemutatót Sanghajban tartották.


Mielőtt bárki gyanakodna, az új csokoládé nem színezékkel vagy aromával készült, nem tartalmaz semmilyen színezéket vagy hozzáadott gyümölcsös aromát, mégis a bogyósgyümölcsökre emlékeztet az íze – lévén egy speciális kakaóbab adja az alapját, amelynek az íze nagyon hasonlít a bogyós gyümölcsökéhez. A különleges színt pedig a feldolgozás során nyeri a bab. Piros kakaóport egyébként már készítenek, viszont ez az első alkalom, hogy csokoládé készül a szokatlan színben.

Jelenleg a csokoládé négy alapfajtáját készítik: az ét- és tejcsokoládé mellett a fehércsokoládé, illetve a Dulcey, vagyis szőkecsokoládé néven ismert karamellizált fehércsokoládé.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.