Amikor azt hittük, már nem lehet újat kitalálni a csokoládépiacon, előálltak a rubinvörös csokoládéval. Az újítást, amely az első igazi áttörés 80 éve, a fehércsokoládé óta, a világ legnagyobb csokoládégyártója, a belga Callebaut mutatta be.
A gyümölcsös ízű, rózsaszínben játszó csokoládé 13 évnyi fejlesztés eredménye, amelytől nem kevesebbet remélnek, mint a pangó csokoládépiac fellendítését – írja a Bloomberg. Az első próba a jövő évi Valentin-nap lehet, az igazi berobbanást pedig a kínai piactól remélik – aligha véletlen, hogy a bemutatót Sanghajban tartották.
Mielőtt bárki gyanakodna, az új csokoládé nem színezékkel vagy aromával készült, nem tartalmaz semmilyen színezéket vagy hozzáadott gyümölcsös aromát, mégis a bogyósgyümölcsökre emlékeztet az íze – lévén egy speciális kakaóbab adja az alapját, amelynek az íze nagyon hasonlít a bogyós gyümölcsökéhez. A különleges színt pedig a feldolgozás során nyeri a bab. Piros kakaóport egyébként már készítenek, viszont ez az első alkalom, hogy csokoládé készül a szokatlan színben.
Jelenleg a csokoládé négy alapfajtáját készítik: az ét- és tejcsokoládé mellett a fehércsokoládé, illetve a Dulcey, vagyis szőkecsokoládé néven ismert karamellizált fehércsokoládé.
Feltalálták a pink csokoládét
A rubint csoki ugyanolyan találmány, mint amilyen 80 évvel ezelőtt a fehér csoki kikísérletezése volt. Csakhogy ez elődjével ellentétben valóban csoki, és nem tartalmaz színezéket.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.