Fizetés helyett kiugrottak az 55. emeletről

Néhány nappal ezelőtt négy öltönyös férfi ült be a híres melbourne-i Rialto torony – a déli félteke legmagasabb irodaépülete – 55. emeletén található, méregdrága étterembe - írja a Nők Lapja Café.

Megvacsoráztak, iszogattak, majd ahelyett, hogy rendezték volna a számlát, mind a négyen kimentek a mosdóba, átöltöztek, kimásztak az erkélyre, és bázisugrással távoztak az épületből.
A bázisugrás különösen veszélyes sportág, olyan ejtőernyős ugrás, melyet 800 méternél kisebb magasságból, általában épületekről, hidakról vagy épp sziklafalakról hajtanak végre, e célra kifejlesztett, speciális ernyőkkel.

A négy ismeretlen férfi 243 méter magasból vetette ki magát és mindannyian épségben értek földet. Lenn az utcán pedig a szemtanúk beszámolója szerint már egy autó várta őket, mellyel elhajtottak. Azóta sem bukkantak a nyomukra.

Az étterem tulajdonosa, Shannon Benett az egyik ausztrál tévécsatornának úgy nyilatkozott, az ugrók vélhetőleg jó előre, alaposan kitervelték „hőstettüket”. Azt is pontosan tudták, hogy a ruhájuk alatt kell rejtegetniük a sportfelszerelést, mivel az étterembe nem engednek be nagyobb csomagokat, táskákat. A tulajdonos most azt tervezi, hogy még szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezet be, és egy időre az erkélyt is lezáratja, nehogy követői akadjanak a vakmerő négyesnek, akik esetleg már nem ússzák meg ép bőrrel a kalandot. (forrás: Nők Lapja Café) 


Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.