Fizetés helyett kiugrottak az 55. emeletről

Néhány nappal ezelőtt négy öltönyös férfi ült be a híres melbourne-i Rialto torony – a déli félteke legmagasabb irodaépülete – 55. emeletén található, méregdrága étterembe - írja a Nők Lapja Café.

Megvacsoráztak, iszogattak, majd ahelyett, hogy rendezték volna a számlát, mind a négyen kimentek a mosdóba, átöltöztek, kimásztak az erkélyre, és bázisugrással távoztak az épületből.
A bázisugrás különösen veszélyes sportág, olyan ejtőernyős ugrás, melyet 800 méternél kisebb magasságból, általában épületekről, hidakról vagy épp sziklafalakról hajtanak végre, e célra kifejlesztett, speciális ernyőkkel.

A négy ismeretlen férfi 243 méter magasból vetette ki magát és mindannyian épségben értek földet. Lenn az utcán pedig a szemtanúk beszámolója szerint már egy autó várta őket, mellyel elhajtottak. Azóta sem bukkantak a nyomukra.

Az étterem tulajdonosa, Shannon Benett az egyik ausztrál tévécsatornának úgy nyilatkozott, az ugrók vélhetőleg jó előre, alaposan kitervelték „hőstettüket”. Azt is pontosan tudták, hogy a ruhájuk alatt kell rejtegetniük a sportfelszerelést, mivel az étterembe nem engednek be nagyobb csomagokat, táskákat. A tulajdonos most azt tervezi, hogy még szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezet be, és egy időre az erkélyt is lezáratja, nehogy követői akadjanak a vakmerő négyesnek, akik esetleg már nem ússzák meg ép bőrrel a kalandot. (forrás: Nők Lapja Café) 


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.