Fizetés helyett kiugrottak az 55. emeletről

Néhány nappal ezelőtt négy öltönyös férfi ült be a híres melbourne-i Rialto torony – a déli félteke legmagasabb irodaépülete – 55. emeletén található, méregdrága étterembe - írja a Nők Lapja Café.

Megvacsoráztak, iszogattak, majd ahelyett, hogy rendezték volna a számlát, mind a négyen kimentek a mosdóba, átöltöztek, kimásztak az erkélyre, és bázisugrással távoztak az épületből.
A bázisugrás különösen veszélyes sportág, olyan ejtőernyős ugrás, melyet 800 méternél kisebb magasságból, általában épületekről, hidakról vagy épp sziklafalakról hajtanak végre, e célra kifejlesztett, speciális ernyőkkel.

A négy ismeretlen férfi 243 méter magasból vetette ki magát és mindannyian épségben értek földet. Lenn az utcán pedig a szemtanúk beszámolója szerint már egy autó várta őket, mellyel elhajtottak. Azóta sem bukkantak a nyomukra.

Az étterem tulajdonosa, Shannon Benett az egyik ausztrál tévécsatornának úgy nyilatkozott, az ugrók vélhetőleg jó előre, alaposan kitervelték „hőstettüket”. Azt is pontosan tudták, hogy a ruhájuk alatt kell rejtegetniük a sportfelszerelést, mivel az étterembe nem engednek be nagyobb csomagokat, táskákat. A tulajdonos most azt tervezi, hogy még szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezet be, és egy időre az erkélyt is lezáratja, nehogy követői akadjanak a vakmerő négyesnek, akik esetleg már nem ússzák meg ép bőrrel a kalandot. (forrás: Nők Lapja Café) 


Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.