A hely specialitásai a francia sütemények, de a dizájn a „giccs” koncepciójával együtt kívánja fokozni a hatást. Ennek érdekében egy olyan művészeti formát alkotottak meg, amely az építészeti elemeken és anyagokon keresztül értékeli a tökéletlenséget, amely a „croissant” tökéletlen formájára utal.
A tervezés egy tökéletes téglalap alakú testből indult ki, amelyet a tökéletlen ívek tesznek egyszerre modernné és antikká. Az ívek árnyékot adnak, akárcsak egy francia katedrális üvegei, és amikor a fény áthalad az íves ablakon, a katedrális üvegéhez hasonlóan tükröződik a padlón.
A pulttól a második emeletig terjedő boltív egy folyamatos és egységes teret hoz létre, kiemelve a teljes funkciójú pultot, így mindkét emeletről láthatóvá válik.
A tökéletes tökéletlenség koncepcióját erősíti a texturált beton használata: a fal nem teljesen sima, de tükrözi az anyag eredetiségét, amely önmagában is szép lehet. Sőt, a beton, mint fő anyag felhasználásával a bútorok, dekorációk és LED-lámpák is kiemelkednek a térből és a téren belüli tökéletlen ívekkel együtt emlékezetes képet alkotnak a kávézóról.