Francia Giccs és tökéletes tökéletlenség Thaiföldön

A French Kitsch III, vagyis a "Francia Giccs" egy különleges francia cukrászda, ahol a tulajdonos francia bulldog iránti szeretete is megjelenik, amely játékos, mégis elegáns arculatot kölcsönöz neki.

A hely specialitásai a francia sütemények, de a dizájn a „giccs” koncepciójával együtt kívánja fokozni a hatást. Ennek érdekében egy olyan művészeti formát alkotottak meg, amely az építészeti elemeken és anyagokon keresztül értékeli a tökéletlenséget, amely a „croissant” tökéletlen formájára utal.

A tervezés egy tökéletes téglalap alakú testből indult ki, amelyet a tökéletlen ívek tesznek egyszerre modernné és antikká. Az ívek árnyékot adnak, akárcsak egy francia katedrális üvegei, és amikor a fény áthalad az íves ablakon, a katedrális üvegéhez hasonlóan tükröződik a padlón.

A French Kitsch III nem csak a zsűri, de a közönségdíjat is elnyrerte  az idei Architizer A Awards-on
A French Kitsch III nem csak a zsűri, de a közönségdíjat is elnyrerte az idei Architizer A Awards-on
Fotó: Touch Studio Facebook oldala

A pulttól a második emeletig terjedő boltív egy folyamatos és egységes teret hoz létre, kiemelve a teljes funkciójú pultot, így mindkét emeletről láthatóvá válik. 

A tökéletes tökéletlenség koncepcióját erősíti a texturált beton használata: a fal nem teljesen sima, de tükrözi az anyag eredetiségét, amely önmagában is szép lehet. Sőt, a beton, mint fő anyag felhasználásával a bútorok, dekorációk és LED-lámpák is kiemelkednek a térből és a  téren belüli tökéletlen ívekkel együtt emlékezetes képet alkotnak a kávézóról.

 


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.