Francia Giccs és tökéletes tökéletlenség Thaiföldön

A French Kitsch III, vagyis a "Francia Giccs" egy különleges francia cukrászda, ahol a tulajdonos francia bulldog iránti szeretete is megjelenik, amely játékos, mégis elegáns arculatot kölcsönöz neki.

A hely specialitásai a francia sütemények, de a dizájn a „giccs” koncepciójával együtt kívánja fokozni a hatást. Ennek érdekében egy olyan művészeti formát alkotottak meg, amely az építészeti elemeken és anyagokon keresztül értékeli a tökéletlenséget, amely a „croissant” tökéletlen formájára utal.

A tervezés egy tökéletes téglalap alakú testből indult ki, amelyet a tökéletlen ívek tesznek egyszerre modernné és antikká. Az ívek árnyékot adnak, akárcsak egy francia katedrális üvegei, és amikor a fény áthalad az íves ablakon, a katedrális üvegéhez hasonlóan tükröződik a padlón.

A French Kitsch III nem csak a zsűri, de a közönségdíjat is elnyrerte  az idei Architizer A Awards-on
A French Kitsch III nem csak a zsűri, de a közönségdíjat is elnyrerte az idei Architizer A Awards-on
Fotó: Touch Studio Facebook oldala

A pulttól a második emeletig terjedő boltív egy folyamatos és egységes teret hoz létre, kiemelve a teljes funkciójú pultot, így mindkét emeletről láthatóvá válik. 

A tökéletes tökéletlenség koncepcióját erősíti a texturált beton használata: a fal nem teljesen sima, de tükrözi az anyag eredetiségét, amely önmagában is szép lehet. Sőt, a beton, mint fő anyag felhasználásával a bútorok, dekorációk és LED-lámpák is kiemelkednek a térből és a  téren belüli tökéletlen ívekkel együtt emlékezetes képet alkotnak a kávézóról.

 


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.