Francia Giccs és tökéletes tökéletlenség Thaiföldön

A French Kitsch III, vagyis a "Francia Giccs" egy különleges francia cukrászda, ahol a tulajdonos francia bulldog iránti szeretete is megjelenik, amely játékos, mégis elegáns arculatot kölcsönöz neki.

A hely specialitásai a francia sütemények, de a dizájn a „giccs” koncepciójával együtt kívánja fokozni a hatást. Ennek érdekében egy olyan művészeti formát alkotottak meg, amely az építészeti elemeken és anyagokon keresztül értékeli a tökéletlenséget, amely a „croissant” tökéletlen formájára utal.

A tervezés egy tökéletes téglalap alakú testből indult ki, amelyet a tökéletlen ívek tesznek egyszerre modernné és antikká. Az ívek árnyékot adnak, akárcsak egy francia katedrális üvegei, és amikor a fény áthalad az íves ablakon, a katedrális üvegéhez hasonlóan tükröződik a padlón.

A French Kitsch III nem csak a zsűri, de a közönségdíjat is elnyrerte  az idei Architizer A Awards-on
A French Kitsch III nem csak a zsűri, de a közönségdíjat is elnyrerte az idei Architizer A Awards-on
Fotó: Touch Studio Facebook oldala

A pulttól a második emeletig terjedő boltív egy folyamatos és egységes teret hoz létre, kiemelve a teljes funkciójú pultot, így mindkét emeletről láthatóvá válik. 

A tökéletes tökéletlenség koncepcióját erősíti a texturált beton használata: a fal nem teljesen sima, de tükrözi az anyag eredetiségét, amely önmagában is szép lehet. Sőt, a beton, mint fő anyag felhasználásával a bútorok, dekorációk és LED-lámpák is kiemelkednek a térből és a  téren belüli tökéletlen ívekkel együtt emlékezetes képet alkotnak a kávézóról.

 


Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.