Gasztrosznobok, bloggerek előre!

Egészen egyedi módon, Sotheby's aukcióján lehet megszerezni a jogosultságot arra, hogy az elBulli volt tulajdonosával, Ferran Adriával étkezhessen a szerencsés gourmet... A licit 5000 dolláron indul.

Az elBulli egyike volt a világ leghíresebb éttermeinek, mást ne mondjunk, a három Michelin-csillag mellett négy egymást követő évben lett az Év étterme a S. Pellegrino listáján - emlékeztet a Gazdagisztán Blog.

A katalóniai Rosesban 27 évig működő, majd 2011-ben bezárt étterem alapítója, séfje, Ferran Adria most együtt vacsorázik azzal a kétszer négy emberrel, akik a legtöbbet ajánlják a lehetőségért. A vacsora színhelye a séf testvérének barcelonai étterme, a Tickets.

A Hongkongban és New Yorkban megrendezendő aukción nem csak a vacsoralehetőséget, hanem (ami azért talán még ennél is izgalmasabb) az elBulli felszerelésének, emléktárgyainak megmaradt részét is elárverezik.

És még mindig nem ez a legizgalmasabb része az aukciónak, hanem az elBulli több mint 8800 palack bora, ami a várakozások szerint szintén új tulajdonosra talál.

A befolyt összeg természetesen nem Ferran Adria zsebét dagasztja majd, hanem az elBulli Alapítvány számláját. A cél nemes: egy várhatóan jövőre, Spanyolországban megnyíló kulináris központ felállítása - emeli ki a Gazdagisztán Blog.

Forrás: Gazdagisztán Blog


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.