Gasztrosznobok, bloggerek előre!

Egészen egyedi módon, Sotheby's aukcióján lehet megszerezni a jogosultságot arra, hogy az elBulli volt tulajdonosával, Ferran Adriával étkezhessen a szerencsés gourmet... A licit 5000 dolláron indul.

Az elBulli egyike volt a világ leghíresebb éttermeinek, mást ne mondjunk, a három Michelin-csillag mellett négy egymást követő évben lett az Év étterme a S. Pellegrino listáján - emlékeztet a Gazdagisztán Blog.

A katalóniai Rosesban 27 évig működő, majd 2011-ben bezárt étterem alapítója, séfje, Ferran Adria most együtt vacsorázik azzal a kétszer négy emberrel, akik a legtöbbet ajánlják a lehetőségért. A vacsora színhelye a séf testvérének barcelonai étterme, a Tickets.

A Hongkongban és New Yorkban megrendezendő aukción nem csak a vacsoralehetőséget, hanem (ami azért talán még ennél is izgalmasabb) az elBulli felszerelésének, emléktárgyainak megmaradt részét is elárverezik.

És még mindig nem ez a legizgalmasabb része az aukciónak, hanem az elBulli több mint 8800 palack bora, ami a várakozások szerint szintén új tulajdonosra talál.

A befolyt összeg természetesen nem Ferran Adria zsebét dagasztja majd, hanem az elBulli Alapítvány számláját. A cél nemes: egy várhatóan jövőre, Spanyolországban megnyíló kulináris központ felállítása - emeli ki a Gazdagisztán Blog.

Forrás: Gazdagisztán Blog


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.