George Clooney, Nespresso és a magyar kapcsolat

A Nespresso, mint a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos támogatója reklámfilm készítésére írt ki pályázatot Magyarországon.

A világmárka évek óta biztosítja a fesztivál vendégei számára a minőségi kávézás élményét. A pályázat nyertese másodmagával részt vehet a 68. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon. A kiírók olyan 20 másodperc hosszú animációs vagy rövidfilmeket várnak, amelyek újszerű, kreatív módon fogalmazzák meg a „Nespresso életérzést” és reklámfilm szpotként is használhatóak. A pályaművek 2015. április 15-ig nyújthatók be. A pályamunkákat elbíráló zsűriben a Nespresso marketing csapatán kívül olyan neves szaktekintélyek vesznek részt, mint Schubert Gusztáv, Balázs Béla-díjas filmkritikus, a Filmvilág főszerkesztője, valamint Kende János, Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr, egyetemi tanár.

A pályázaton részt vehet bármilyen magyarországi, reklám, illetve rövidfilmes szakmai tapasztalattal rendelkező 18. életévét betöltött személy. A pályaművet szinopszis formájában kell benyújtani, kiegészíthető storyboarddal is, kötelezően csatolni kell viszont egy hozzávetőleges költségvetési tervet, mely nem haladhatja meg a bruttó 1 millió forintot. Emellett szükséges még a pályázathoz csatolni referencia munkákat, valamint egy motivációs levelet is.

A nyertes pályázó díja egy két napos két személyes út a Cannes-i filmfesztiválra 2015. május 18. és 19. között, valamint egy Nespresso Pixie Clips kávégép.

A pályázatok leadásának határideje: 2015. április 15. 23:00 óra [email protected] e-mail címre.
A pályázat eredményének kihirdetése: 2015. április 30, 16:00 óra
A nyertes kiutazása a Cannes-i filmfesztiválra: 2015. május 18.
Reklámfilm elkészítésének határideje: legkésőbb 2015. augusztus 20.

A film tartalmi és pontos technikai követelményeiről, a szerzői jogokat illető kérdésekről, illetve a teljes pályázati kiírásról a www.nespresso.com/hu/hu/pages/cannespalyazat oldalon található bővebb információ.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.