Gyorséttermi kajából fine dining

A gyorskaják – élükön a McDonald's-szal – csak ártanak az egészségnek, elhízol tőlük, zsíros, pattanásos lesz a bőröd, ráadásul hülye amerikaivá változol...

...drogként hat, semmi mást nem tudsz majd enni, ha rászoksz, nem is kaják ezek, hanem mérgek, benned hagyják a zsírt és elégetik a lelked – a litániát volt alkalmunk megtanulni az elmúlt évek Update-vezérelte, kilencvennapos őrületek bűvködében telt gasztroforradalma alatt. A The Grid nevű magazin megelégelte a demagógiát és elhatározta: utánajár, mégis mennyire szörnyű a helyzet - adta hírül a Cotcot.

A témát kreatívan közelítették meg, kihagyva a szörnyűlködő dietetikusokat és az elrettentő negatív példákat: felkértek négy torontói főszakácsot, hogy hozzon össze egy-egy az elit számára is vonzó fogást kizárólag egy Big Mac menü (óriásburger, krumpli, kóla, ketchup, mustár és egyéb trutymók) felhasználásával. A profi séfek pedig nekiestek, atomjaira szedték a menüt és a high-tech konyhák és kortárs tálalási technikák összes csínját bevetve elkészítették az ételeket. Lett olasz, francia és indiai ihletésű, (a képek megtekinthetők itt), a site-on elolvasható az is, hogyan készült, milyen nehézségekkel szembesültek a séfek. A szerkesztők sajnos nem tesztelték le az ízüket, de azért így is nagyon tanulságos az egész - írja a cotcot.hu.


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.