Hájpolt hely Montreálban: Hof Kelsten

Kissé félreesik a turisták vonulási irányától, ráadásul csak egy kézzel kiírt, nehezen észrevehető tábla jelzi az ajtón a St-Laurent és Mont-Royal sarkán, de attól ez még Montreál legjobb, leghíresebb péksége.

Az alapító-tulajdonos, Jeffrey Finkelstein a magyarázata annak a sikernek, ami a Hof Kelsten első percétől kezdve övezi ezt az üzletet. Neve ugyanis mindenütt ismert, aki csak jártas a high-end gasztronómia világában: dolgozott a spanyolországi El Bulliban, aztán a dániai Nomában, több francia Michelin-csillagos étteremben, majd a kalandozások, tanulások, élmények, kőkemény melók világa után hazatért, hogy megnyissa saját pékségét. 

A helyről mindent lehet állítani, de azt biztos nem, hogy barátságos, hivogató és tökéletes lokációval megáldott: egy elég randa, a mi szocializmusunk 60-70-es éveinek építészetét idéző ház utcai frontját vette meg Finkelstein, és igaz, hogy tágas, világos és egyszerűen letisztult a vendégtér, hátul óriási területű munkatérrel, azonban szépnek a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető. Ráadásul még azzal sem dicsekedhet, hogy legalább egy árva felirat  hirdetné látványosan a bejárat felett: aki ideér, megtalálta Montreál leghíresebb pékségét.

A kínálat alapján minden bizonnyal zsidó felmenőkkel is megáldott zseniális pékművésznek nem a külcsín, inkább a belbecs a fontos: mert a választék, a péksütemények, kenyerek, szendvicsek választéka tényleg szenzációs, és mennyei mindegyik. Aki az itt kínált croissant-t, chocatine-t, babkát, bagette-et vagy frissen kisült barheszt nem kóstolja, nagyot hibázik, ha Montreálba veti a sorsa.

Jeffrey amúgy egyáltalán nem a boltban kínált tökéletes kenyérféleségekre és péksüteményekre alapozza üzletét, ez, úgy tűnik, csak kiegészítője munkájának, hiszen ő a montreáli legmenőbb éttermek, szállodák napi beszállítója - ahol számít a minőség, ott a kenyér- és pékárut a Hof Kelstenből rendelik.

A mester munkáival több díjat és elismerést zsebelt már be, de ezek közül egy sincs a falakon büszkén felfüggesztve. Inkább, a vevőtérből is jól láthatóan, éjjel-nappal megy a kemény meló hátul, a sütőtérben, sok ott az alkalmazott, de a tulaj gyakorlatilag a nap 24 órájában is mindig jelen van.

 

 

Forrás: turizmusonline.hu


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.