Három év szünet után ismét nyitva ez az ikonikus étterem

Három évvel a pandémia miatti első lezárás után újranyit a Zsidai Csoport egyik egysége, a Baltazár Grill - tájékoztatta lapunkat a társaság. 

A Baltazár szálloda, grill étterem és bár egyben. A Zsidai Csoporthoz tartozó egység Budapest történelmi belvárosának szívében, a világörökség részét képező Budai Várnegyedben található - olvasható a társaság közleményében. 

Míg az egységhez tartozó boutique hotel a pandémia alatt is nyitva állt, a grill étterem három év után most tud újranyitni. Gourmet street food, közösen fogyasztható ételek, komoly húsok, széles vegetáriánus választék és magyar klasszikusok is jellemzik a Michelin Guide által ajánlott konyhát.

"Egyszerű, becsületes konyhát viszünk erős grill fókusszal. Változatos textúrák, ropogósság és a szaftosság jellemzi az ételeinket. A Baltazárban büszkék vagyunk a konyhánkban használt alapanyagokra és technológiai eszközeinkre. A híres spanyol Josper Grillre épül konyhánk. A legmenőbb, manufakturálisan kézzel készülő katalán faszenes grill kemencét használjuk, mely például Heston Blumenthal vagy Gordon Ramsay konyháiban is megtalálható. Kizárólag a legmagasabb minőségű argentin faszenet használjuk grillünkben - nyilatkozta Zsidai Roy.

Az étterem minden nap reggelivel is vár, tavasztól késő őszig pedig romantikus macskaköves terasszal egészül ki.

A közleményben arra is kitérnek, hogy a tévhittel ellentétben a Budai Várba be lehet hajtani autóval és a parkolás is teljesen legális az erre kijelült területen, az utcákon. Az autós a kapunál húz egy kártyát, melyet az ebéd/vacsora végeztével fizetéssel érvényesít a fizetőautomatánál, és egyszerűen kihajt vagy a Bécsi kapunál vagy a Lovas utcánál.


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.