Oreskó Imre, a házigazda Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke csütörtökön, a verseny kecskeméti eredményhirdetésén emlékeztetett arra, hogy november 8-án Izsák adott otthont a seregszemlének, amelyre 14 borvidék 45 borászata összesen 107 mintával nevezett.
A magyar szőlő- és borfajták széles palettáját a megmérettetésen 21 fehér- és 2 vörösbort adó fajta, valamint két pezsgő és egy habzóbor jelenítette meg. A 2007-ben az Év borásza címet elnyerő Frittmann János vezette, neves hazai szakemberekből álló zsűri asztalára a legtöbb kóstolnivaló ezerjóból, arany sárfehérből, kékfrankosból, furmintból, hárslevelűből, cserszegi fűszeresből, kadarkából és Irsai Olivérből került - mondta az elnök.
Jelezte: idén a szigorú ítészek 6 elismerő oklevél, 34 bronz-, 45 ezüst- és 19 aranyérem mellett három pincészet egy-egy borát találták érdemesnek a legrangosabb elismerésre. A Borpalota Borászati és Borforgalmi Kft. 2008-as évjáratú Hárslevelűje, a Geszler Családi Pincészet 2011-es évjáratú Zenitje és a Tokaj Wine Trust Bt. ugyancsak 2011-es évjáratú Tokaj Tündérkönny cuvée-je ráadásul a nagy aranyérem mellett egy-egy különdíjat is kapott.
A rendezvény fővédnöke, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke az eseményen egy közismert szállóigét idézve úgy fogalmazott: a verseny résztvevői 2012-ben is megfogadták, "az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk".
Három nagy aranyérmes hungarikum bor
(MTI) – Egy hárslevelű, egy zenit és egy tokaji cuvée érdemelte ki az idén 11. alkalommal megrendezett Hungarikum Borok és Pezsgők Országos Versenyének legrangosabb elismerését, a nagy aranyérmet.

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?
Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok
Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep
A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown
Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon
A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért
Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo
Kannabiszt találtak bennük.

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján
Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben
A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.