Hatvanöt borászat az idei Debreceni Bor- és Jazznapokon

Hat borrégió, huszonkét borvidék hatvanöt borászata, illetve negyven zenei formáció mutatkozik be az idei Debreceni Bor- és Jazznapokon, amelyet augusztus 4-7. között rendeznek meg a nagyerdei Békás-tó partján - jelentették be a szervezők a helyszínen sajtótájékoztatón csütörtökön.

Puskás István (Fidesz-KDNP), Debrecen kulturális alpolgármestere emlékeztetett rá, hogy a jazznapok Magyarország legrégebbi jazzfesztiválja, első alkalommal 1972-ben rendezték meg Debrecenben, s néhány év alatt kelet-európai zenei találkozóvá vált. A cívisváros fontosnak tarja a minőségi magyar borkultúra népszerűsítését, ennek jegyében nem csupán fesztiválokat rendeznek, hanem minden évben megválasztják a város borait, és egyre intenzívebb az együttműködés Debrecen és a város egykori szőlőskertjének tekintett Érmellék között - ecsetelte az alpolgármester.

A jazz és a bor tökéletes párosítás, megismételhetetlen élményt nyújt majd a Békás-tóhoz látogatóknak - vélekedett Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. A Debreceni Bor- és Jazznapok azért is különleges, és abban tér el az ország hasonló tematikájú eseményeitől, mert a három zenei színpadon ott lesz a jazz műfajban alkotó hazai zenészek és zenekarok élvonala: fiatal, kísérletező jazzisták, és tapasztalt, ismert jazzmesterek közel negyven formációban zenélnek majd a Nagyerdőben - fűzte hozzá.

Mészáros Réka elmondta azt is, hogy az idei év mottója - Ez ütős lesz! - egyszerre utal a zenei felhozatalra, és az idei év tematikájára, az ütőhangszerek világára. Utóbbit négy dobos - Szumper Ádám Ákos, Richter Ambrus, Szendőfi Péter és Baló István neve fémjelzi. Hozzátette: a fesztivált nappal a zöld erdő öleli körül, éjjel pedig Az Alice csodaországban színes, lombos fáit megidéző fények és sokezernyi izzó világítja meg. A legkisebbeket gyereksarok várja, a nagyobbakat mini golffal kecsegtetik a fesztivál idején a debreceni Nagyerdőben - hangzott el a tájékoztatón.

Forrás: MTI


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.