Hétvégén rendezték meg a Kürtőskalács Fesztivált

Idén 5. alkalommal rendezték meg a Kürtöskalács fesztivált október 13-15. között, ezúttal a hangulatos budai Gesztenyés-kertben. Wossala Rozina volt a program háziasszonya.

"A standok számát növeljük, közel 25 standon sülnek majd többek között a hagyományos ízesítésű, glutén-laktózmentes, a fitnesz kürtőskalácsok, a kürtőskalács-desszertek, az ízbombák, a mini és óriás kürtőskalács csodák és még számos finomság. Idén ismét új liofilizált ízeket hozunk el a nagyközönségnek, úgymint: Crunchy epres, vadáfonyás vagy az igazán kuriózumnak számító cappucinos kürtőskalács, de joggal lehet a fesztivál új slágerterméke a Keresztes Ildikó ihlette Dupla Málnás Kürtős Fondue. Különböző toppingokkal is készülünk, lesz mangós-csokis, málnás-csokis és fehérbarackos-csokis mártogatós, ami mennyei a forró, faszénparázson sült kürtőskarikákkal. Természetesen a szokásos desszertek sem maradhatnak el, találkozhat a közönség a Kürtős Csapággyal, Kürtős Fagyival és a Kürtős Krémessel is", mondta a rendezvény főszervezője, András Tünde az előkészületekkor.

"A hagyományőrzés mellett az innováció is hangsúlyos eleme a Fesztiválunknak. Idén talán az egyik legizgalmasabb a Relax Liget, ahol a legkényelmesebb körülmények között, sorban állás nélkül várhat mindenki a készülő kürtőskalácsára. A frissen készülő kürtőskalács sorban állós műfaj, hiszen legalább 5-8 perc kell ahhoz, hogy egy kürtőskalács jól átsüljön. Szeretnénk ezt az időt sokkal vidámabbá, nyugodtabbá tenni, így arra gondoltunk, hogy kialakítunk egy Rendelj és Pihenj standot, mellé egy kis kényelem szigetet játékokkal, babzsákokkal, ahol a standnál való rendelést követően nem kell sorban állni, hanem szórakozva lehet eltölteni az időt. Ha elkészült a kürtőskalács, SMS értesítést kap a vásárló és már szaladhat is a forró finomságért. Bízunk benne, hogy ez az ötlet elnyeri a látogatók tetszését és jövőre még tovább növelhetjük a Rendelj és Pihenj standok számát" – tájékoztatott Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezetője.

Keresztes Ildikó már rutinos kürtőskalács-készítőnek számít, hiszen nagymamájától kicsi gyermekként tanulta annak tudományát. A Kürtőskalács Fesztiválon pedig immáron második alkalommal ad nagykoncertet, amire egy hatalmas bejelentéssel és meglepetéssel is készül. Ildikó nagyon büszke arra, hogy az ötlete megihlette a kürtős-csapatot. "Boldog vagyok, mert egyrészt ismét felállhatok a Fesztivál színpadjára, ami ráadásul a már nagyon a szívemhez nőtt Gesztenyés-kertben lesz, másrészt a málnás-belga csokis mártogatós az én fejemből pattant ki és idén nagy sláger ez a Keresztes-csoda. Még a végén valóban megkapja ezt a fantázianevet" - nevet Ildi, aki rutinosan ragadta meg a sütőrudat a rendezvény sajtóeseményén, ami állítása szerint a mikrofonra is hasonlít.

A mennyei kürtőskalácsokon túl természetesen kizárólag élőzenés, változatos zenei kínálat is várta az 5. Kürtőskalács Fesztiválra kilátogatókat. Ami a kisgyermekeket illeti, őket is igazi programkavalkád várta. Aki pedig az édes ízek mellett sósra is vágyott, előtte egész nap nyitva állt a Faszénen Sült Ételek Udvara, ahol Serényi Zsolt, a Tetovált séf mindenféle barbecue és grill-finomsággal várt mindenkit. A jótékony Kürtős Kalandra keretei közt a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthonának ajánlják fel a nevezési díjat és a kürtőskalácsokat is.

Forrás: Vendég & Hotel


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.