Hétvégén rendezték meg a Kürtőskalács Fesztivált

Idén 5. alkalommal rendezték meg a Kürtöskalács fesztivált október 13-15. között, ezúttal a hangulatos budai Gesztenyés-kertben. Wossala Rozina volt a program háziasszonya.

"A standok számát növeljük, közel 25 standon sülnek majd többek között a hagyományos ízesítésű, glutén-laktózmentes, a fitnesz kürtőskalácsok, a kürtőskalács-desszertek, az ízbombák, a mini és óriás kürtőskalács csodák és még számos finomság. Idén ismét új liofilizált ízeket hozunk el a nagyközönségnek, úgymint: Crunchy epres, vadáfonyás vagy az igazán kuriózumnak számító cappucinos kürtőskalács, de joggal lehet a fesztivál új slágerterméke a Keresztes Ildikó ihlette Dupla Málnás Kürtős Fondue. Különböző toppingokkal is készülünk, lesz mangós-csokis, málnás-csokis és fehérbarackos-csokis mártogatós, ami mennyei a forró, faszénparázson sült kürtőskarikákkal. Természetesen a szokásos desszertek sem maradhatnak el, találkozhat a közönség a Kürtős Csapággyal, Kürtős Fagyival és a Kürtős Krémessel is", mondta a rendezvény főszervezője, András Tünde az előkészületekkor.

"A hagyományőrzés mellett az innováció is hangsúlyos eleme a Fesztiválunknak. Idén talán az egyik legizgalmasabb a Relax Liget, ahol a legkényelmesebb körülmények között, sorban állás nélkül várhat mindenki a készülő kürtőskalácsára. A frissen készülő kürtőskalács sorban állós műfaj, hiszen legalább 5-8 perc kell ahhoz, hogy egy kürtőskalács jól átsüljön. Szeretnénk ezt az időt sokkal vidámabbá, nyugodtabbá tenni, így arra gondoltunk, hogy kialakítunk egy Rendelj és Pihenj standot, mellé egy kis kényelem szigetet játékokkal, babzsákokkal, ahol a standnál való rendelést követően nem kell sorban állni, hanem szórakozva lehet eltölteni az időt. Ha elkészült a kürtőskalács, SMS értesítést kap a vásárló és már szaladhat is a forró finomságért. Bízunk benne, hogy ez az ötlet elnyeri a látogatók tetszését és jövőre még tovább növelhetjük a Rendelj és Pihenj standok számát" – tájékoztatott Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezetője.

Keresztes Ildikó már rutinos kürtőskalács-készítőnek számít, hiszen nagymamájától kicsi gyermekként tanulta annak tudományát. A Kürtőskalács Fesztiválon pedig immáron második alkalommal ad nagykoncertet, amire egy hatalmas bejelentéssel és meglepetéssel is készül. Ildikó nagyon büszke arra, hogy az ötlete megihlette a kürtős-csapatot. "Boldog vagyok, mert egyrészt ismét felállhatok a Fesztivál színpadjára, ami ráadásul a már nagyon a szívemhez nőtt Gesztenyés-kertben lesz, másrészt a málnás-belga csokis mártogatós az én fejemből pattant ki és idén nagy sláger ez a Keresztes-csoda. Még a végén valóban megkapja ezt a fantázianevet" - nevet Ildi, aki rutinosan ragadta meg a sütőrudat a rendezvény sajtóeseményén, ami állítása szerint a mikrofonra is hasonlít.

A mennyei kürtőskalácsokon túl természetesen kizárólag élőzenés, változatos zenei kínálat is várta az 5. Kürtőskalács Fesztiválra kilátogatókat. Ami a kisgyermekeket illeti, őket is igazi programkavalkád várta. Aki pedig az édes ízek mellett sósra is vágyott, előtte egész nap nyitva állt a Faszénen Sült Ételek Udvara, ahol Serényi Zsolt, a Tetovált séf mindenféle barbecue és grill-finomsággal várt mindenkit. A jótékony Kürtős Kalandra keretei közt a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthonának ajánlják fel a nevezési díjat és a kürtőskalácsokat is.

Forrás: Vendég & Hotel


Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.