Hétvégén rendezték meg a Kürtőskalács Fesztivált

Idén 5. alkalommal rendezték meg a Kürtöskalács fesztivált október 13-15. között, ezúttal a hangulatos budai Gesztenyés-kertben. Wossala Rozina volt a program háziasszonya.

"A standok számát növeljük, közel 25 standon sülnek majd többek között a hagyományos ízesítésű, glutén-laktózmentes, a fitnesz kürtőskalácsok, a kürtőskalács-desszertek, az ízbombák, a mini és óriás kürtőskalács csodák és még számos finomság. Idén ismét új liofilizált ízeket hozunk el a nagyközönségnek, úgymint: Crunchy epres, vadáfonyás vagy az igazán kuriózumnak számító cappucinos kürtőskalács, de joggal lehet a fesztivál új slágerterméke a Keresztes Ildikó ihlette Dupla Málnás Kürtős Fondue. Különböző toppingokkal is készülünk, lesz mangós-csokis, málnás-csokis és fehérbarackos-csokis mártogatós, ami mennyei a forró, faszénparázson sült kürtőskarikákkal. Természetesen a szokásos desszertek sem maradhatnak el, találkozhat a közönség a Kürtős Csapággyal, Kürtős Fagyival és a Kürtős Krémessel is", mondta a rendezvény főszervezője, András Tünde az előkészületekkor.

"A hagyományőrzés mellett az innováció is hangsúlyos eleme a Fesztiválunknak. Idén talán az egyik legizgalmasabb a Relax Liget, ahol a legkényelmesebb körülmények között, sorban állás nélkül várhat mindenki a készülő kürtőskalácsára. A frissen készülő kürtőskalács sorban állós műfaj, hiszen legalább 5-8 perc kell ahhoz, hogy egy kürtőskalács jól átsüljön. Szeretnénk ezt az időt sokkal vidámabbá, nyugodtabbá tenni, így arra gondoltunk, hogy kialakítunk egy Rendelj és Pihenj standot, mellé egy kis kényelem szigetet játékokkal, babzsákokkal, ahol a standnál való rendelést követően nem kell sorban állni, hanem szórakozva lehet eltölteni az időt. Ha elkészült a kürtőskalács, SMS értesítést kap a vásárló és már szaladhat is a forró finomságért. Bízunk benne, hogy ez az ötlet elnyeri a látogatók tetszését és jövőre még tovább növelhetjük a Rendelj és Pihenj standok számát" – tájékoztatott Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezetője.

Keresztes Ildikó már rutinos kürtőskalács-készítőnek számít, hiszen nagymamájától kicsi gyermekként tanulta annak tudományát. A Kürtőskalács Fesztiválon pedig immáron második alkalommal ad nagykoncertet, amire egy hatalmas bejelentéssel és meglepetéssel is készül. Ildikó nagyon büszke arra, hogy az ötlete megihlette a kürtős-csapatot. "Boldog vagyok, mert egyrészt ismét felállhatok a Fesztivál színpadjára, ami ráadásul a már nagyon a szívemhez nőtt Gesztenyés-kertben lesz, másrészt a málnás-belga csokis mártogatós az én fejemből pattant ki és idén nagy sláger ez a Keresztes-csoda. Még a végén valóban megkapja ezt a fantázianevet" - nevet Ildi, aki rutinosan ragadta meg a sütőrudat a rendezvény sajtóeseményén, ami állítása szerint a mikrofonra is hasonlít.

A mennyei kürtőskalácsokon túl természetesen kizárólag élőzenés, változatos zenei kínálat is várta az 5. Kürtőskalács Fesztiválra kilátogatókat. Ami a kisgyermekeket illeti, őket is igazi programkavalkád várta. Aki pedig az édes ízek mellett sósra is vágyott, előtte egész nap nyitva állt a Faszénen Sült Ételek Udvara, ahol Serényi Zsolt, a Tetovált séf mindenféle barbecue és grill-finomsággal várt mindenkit. A jótékony Kürtős Kalandra keretei közt a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthonának ajánlják fel a nevezési díjat és a kürtőskalácsokat is.

Forrás: Vendég & Hotel


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.