Hús nélküli ételeket szolgálnak fel a madridi klímacsúcson

Hús nélküli ételeket szolgálnak fel a világ vezető politikusainak, akik a madridi kílmacsúcson találkoznak, hogy a globális felmelegedésről és a tennivalókról tárgyaljanak.

A madridi klímacsúcson a gironai El Celler de Can Roca nevű, Michelin-csillagos étterem vezetői különleges, hús nélküli menüsort állítottak össze a világ vezetői számára a csúcs első ünnepi ebédjére.

Az MTI jelentése szerint António Gutteres ENSZ főtitkár azt mondta: "ha nem változtatunk sürgősen életmódunkon, magunkat sodorjuk veszélybe".

Hozzátette: Európával az oldalukon potenciális esély van a sikeres tárgyalásokra a többi nagy szereplővel, az Egyesült Államokkal, Kínával, Indiával, Japánnal. 2020-ban le kell folytatni ezeket a tárgyalásokat ahhoz, hogy képesek legyőzni a klímaváltozást.

A klímacsúcs résztvevői a finom ételek után kipróbálhatták, milyen a levegő São Paulóban, Új-Delhiben vagy Londonban: egy skót tervező egy olyan szmoggépet alkotott, amely speciális parfüm segítségével egészségre nem káros módon, mégis tökéletesen tudja reprodukálni e városok levegőjének minőségét.

Forrás: Euronews / MTI


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.