A madridi klímacsúcson a gironai El Celler de Can Roca nevű, Michelin-csillagos étterem vezetői különleges, hús nélküli menüsort állítottak össze a világ vezetői számára a csúcs első ünnepi ebédjére.
Az MTI jelentése szerint António Gutteres ENSZ főtitkár azt mondta: "ha nem változtatunk sürgősen életmódunkon, magunkat sodorjuk veszélybe".
Hozzátette: Európával az oldalukon potenciális esély van a sikeres tárgyalásokra a többi nagy szereplővel, az Egyesült Államokkal, Kínával, Indiával, Japánnal. 2020-ban le kell folytatni ezeket a tárgyalásokat ahhoz, hogy képesek legyőzni a klímaváltozást.
A klímacsúcs résztvevői a finom ételek után kipróbálhatták, milyen a levegő São Paulóban, Új-Delhiben vagy Londonban: egy skót tervező egy olyan szmoggépet alkotott, amely speciális parfüm segítségével egészségre nem káros módon, mégis tökéletesen tudja reprodukálni e városok levegőjének minőségét.
Forrás: Euronews / MTI