A díjazottak 70 százalékban a vállalati, 30 százalékban a franchise partnerek által működtetett éttermekből kerültek ki 2009-ben. A franchise éttermek részvétele a programban önkéntes, ennek ellenére a részvételük szinte 100 százalékos. A franchise éttermek közül az évtizedek óta egy helyen dolgozók számában ezúttal Kecskemét vitte el a pálmát, ahol 10 olyan munkatárs van, akik legalább 1-1,5 vagy 2 évtizede dolgoznak a gyorsétteremnél.
"Az elmúlt évtizedek gyakorlatától eltérően ma Magyarországon az emberek többsége viszonylag gyakran vált munkahelyet. Kevés az olyan lojális munkavállaló, aki hosszú évekig ragaszkodik munkahelyéhez. Az ilyen munkatársakat mindennél jobban megbecsüljük" - mondta a díj kapcsán Gáspár Ferenc, a McDonald's HR osztályvezetője.
A kitüntetettek 60 százaléka ma már étteremvezetőként, illetve helyettesként dolgozik, 15 százaléka a McDonald's központi irodájában végzi munkáját, 25 százalékuk pedig éttermi dolgozó. A jutalmazott 93 fő összesen 1100 évet dolgozott a McDonald's-nál.
A magyar McDonald's 1998 óta díjazza a lojális munkatársakat, a törzsgárda kitüntetés azonban nemcsak Magyarországon létezik: a gyorsétterem-lánc nemzetközi szinten is alkalmazza ezt a típusú jutalmazási rendszert.
Hűségjutalom a McDonald's-nál
93 lojális munkatársat díjazott a McDonald's 2009 végén. A gyorsétterem-lánc a 10, 15 és 20 éve hűséges munkavállalóit jutalmazta Törzsgárda programja keretében, akik között 12 millió forintot osztott szét. A vállalat az elmúlt 5 évben összesen több mint 60 millió forintot költött a hűséges munkatársak jutalmazására - adta hírül a Marketinginfo.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.