Autóknak nyoma sincs, mégis dugó van az A40-es autópálya Duisburg és Dortmund közötti szakaszán - tudósította az MR1-Kossuth Rádiót Orosz Márta Berlinből. Az autópályát ugyanis délelőtt 11 óra óta egyik oldalon piknikezők, másikon kerékpárosok, görkorcsolyázók népesítik be. A Ruhr-vidék Európa Kulturális Fővárosa legnépszerűbb programja a mai napon a várt egymillió látogató helyett kétszer annyit vonzott a 60 kilométeres szakaszra.Kerékpárosokból pedig különösen sokan érkeztek ma ide, hiszen néhány órája már haladni is alig lehet a lezárt auópályán. Ez persze nem rontja el a piknikezők hangulatát, akik összesen 20 ezer asztalnál ülnek végig Dortmund és Duisburg között, és élvezik az egyedülálló élményt, amit a forgalommentes autópálya nyújt. Kijöttek ide a közelben lakók otthonról hozott piknik kosaraikkal, Ruhr-vidék látogatói és turistái is, de olyan elszánt ezer fős görkorcsolya csapatok, akik végre környezetbarát forgalmat akartak látni, még ha csak néhány óra erejéig is az amúgy mindig hangos autópályán.
Húsz kilométeres asztal az autópályán
Az MR1-Kossuth Rádió tudósítója szerint kétmillió, a Híradó szerint hárommillió ember ment el a járműmentes autópálya-piknikre Németországban. 60 kilométer hosszan ettek, ittak mulattak és ezúttal a biciklisek miatt volt dugó.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.