Milyen lesz idén az Év pálinkás bonbonja?

A közlemény szerint nevezni lehet krémtöltelékkel készült, kézműves pálinkás bonbonnal és mivel a fesztiválon idén az év gyümölcse a cseresznye lesz, külön bírálják a cseresznyepálinka felhasználásával készült édességeket, valamint külön kategóriába versenyeznek a legjobb oktatási intézményben készült kézműves pálinkás bonbonok.

Mint írták, nevezni április 30-ig lehet; nemcsak hazai, hanem határon túli vállalkozások is jelentkezhetnek, a feltétel, hogy adószámmal rendelkezzenek.

Az idén egy új bonbon-kategóriával is bővül a verseny, ebbe nem pálinka, hanem Magyarországon előállított gin, likőr, geist, rum, whisky vagy egzotikus gyümölcs kerülhet.

A szakmai zsűri május 8-án bírálja egyebek mellett a bonbonok megjelenését, szerkezeti felépítését, a krémességet, a fűszerezést, a kreativitást és az összbenyomást.

Ennek alapján arany, ezüst és bronz minősítéseket osztanak.

Gyula, 2024. május 19. Résztvevők a 24. Gyulai Pálinkafesztivál programjaként megrendezett Főzz és segíts! jótékonysági rendezvényen, 2024. május 19-én
Gyula, 2024. május 19. Résztvevők a 24. Gyulai Pálinkafesztivál programjaként megrendezett Főzz és segíts! jótékonysági rendezvényen, 2024. május 19-én
Fotó: MTI/Lehoczky Péter

A verseny célja a hungarikum magyar pálinka mint nemzeti ital, és a minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése. További cél a hazai kézműves csokoládés műhelyek, cukrászüzemek, édesipari termékeket előállító vendéglátóhelyek, és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai együttműködésének előmozdítása.

Két éve, az első alkalommal meghirdetett megmérettetésre 107, tavaly már 133 nevezés érkezett.

Az eredményhirdetés június 7-én, a 25. Gyulai Pálinkafesztiválon lesz – írták.

 

 

 

 

 

 

 


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.