Így pusztul az ország egyik legrégebbi cukrászdája

Az ország egyik legrégebbi cukrászdája, a pécsi Caflisch már másfél éve bezárt, s egyre rosszabb állapotban van - írja a Bama.hu.

Az ország egyik legrégebbi cukrászdája, a Caflisch már másfél éve bezárt, s egyre rosszabb állapotban van. Szombat, kora délután, árnyékban harmincnégy fok – nem mondhatnánk, hogy ellepik a pécsi belvárost a turisták, de az is igaz, hogy nem lehetne fékezés nélkül átszáguldani biciklivel a Király utcán. Szóval a kánikula ellenére átlagos a mozgás. Egy általánosságot azért elmondhatunk a járókelőkről: háromból kettő fagylaltot szorongat. Összeszámoltuk: a Búza tértől a Széchenyi térig tizenkét helyen lehet fagyit venni.

A tizenkettő lehetne tizenhárom is – ha a Caflisch működne. Persze azon, hogy az ország egyik legöregebb cukrászdájában nincs élet, nem kell meglepődnünk: immáron lassan másfél éve lehúzták a rolót. A patinás intézmény 220 éven át működött vagy cukrászdaként vagy kávézóként – most pedig napról napra jobban kopnak le a betűk az ajtóról, veszíti színét az ablakkeret, s egyre kevesebb turista próbál belesni az ablakon, hogy ha már bemenni nem tud, legalább lássa a legendás cukrászda berendezését.

A belesésben azonban most nincs sok köszönet, s erről magunk is meggyőződtünk. A félhomály ellenére látszik, hogy a berendezés nagy részét darabokra szedték: nincsenek székek, asztalok, a pult csak jelzésértékű, eltűnt a Herendy-kávéfőző, egyedül a Zsolnay-kandalló jelzi, hogy itt egykor egy patinás cukrászda működött.

(A teljes írás a bama.hu-n olvasható)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.