Így pusztul az ország egyik legrégebbi cukrászdája

Az ország egyik legrégebbi cukrászdája, a pécsi Caflisch már másfél éve bezárt, s egyre rosszabb állapotban van - írja a Bama.hu.

Az ország egyik legrégebbi cukrászdája, a Caflisch már másfél éve bezárt, s egyre rosszabb állapotban van. Szombat, kora délután, árnyékban harmincnégy fok – nem mondhatnánk, hogy ellepik a pécsi belvárost a turisták, de az is igaz, hogy nem lehetne fékezés nélkül átszáguldani biciklivel a Király utcán. Szóval a kánikula ellenére átlagos a mozgás. Egy általánosságot azért elmondhatunk a járókelőkről: háromból kettő fagylaltot szorongat. Összeszámoltuk: a Búza tértől a Széchenyi térig tizenkét helyen lehet fagyit venni.

A tizenkettő lehetne tizenhárom is – ha a Caflisch működne. Persze azon, hogy az ország egyik legöregebb cukrászdájában nincs élet, nem kell meglepődnünk: immáron lassan másfél éve lehúzták a rolót. A patinás intézmény 220 éven át működött vagy cukrászdaként vagy kávézóként – most pedig napról napra jobban kopnak le a betűk az ajtóról, veszíti színét az ablakkeret, s egyre kevesebb turista próbál belesni az ablakon, hogy ha már bemenni nem tud, legalább lássa a legendás cukrászda berendezését.

A belesésben azonban most nincs sok köszönet, s erről magunk is meggyőződtünk. A félhomály ellenére látszik, hogy a berendezés nagy részét darabokra szedték: nincsenek székek, asztalok, a pult csak jelzésértékű, eltűnt a Herendy-kávéfőző, egyedül a Zsolnay-kandalló jelzi, hogy itt egykor egy patinás cukrászda működött.

(A teljes írás a bama.hu-n olvasható)


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.