A NAV a napokban annak megakadályozása érdekében tartott ellenőrzést, hogy borok, pálinkák illegálisan kerüljenek kereskedelmi forgalomba.
Körtvélyesi Zsuzsanna, a NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának a főosztályvezetője az MTI-nek elmondta: a hegyaljai borvidéken az adóhatóság munkatársai próbavásárlást tartottak egy szúrópróbaszerűen kiválasztott borospincében.
Az adóellenőrök és a pénzügyőrök 1 liter kajszibarack-pálinkát, 5 liter félédes, valamint 2 liter édes fehér bort vásároltak, az italokat számukra a hordókból 1 literes, illetve 5 literes, öntapadós címkével ellátott petpalackokba töltötték. A 8800 forintos vételárról az eladó nem adott bizonylatot.
A próbavásárlás után a NAV munkatársai jövedéki ellenőrzés keretében úgynevezett szeszfokolást végeztek, és a pincében többfajta, összesen 1.345 liternyi pálinkát találtak.
A nyugtaadás elmulasztása és az ott talált nagy mennyiségű pálinka miatt az adózó nemcsak adó- és vámjogi, hanem büntetőjogi következményekre is számíthat - közölte a főosztályvezető. (MTI)
Illegális pálinkakészlet Tokajban
Illegális pálinkaértékesítés miatt indult eljárás Borsodban, a Tokaj-hegyaljai borvidék egyik borospincéjének a tulajdonosa ellen, miután a pincében 1.345 liter pálinkát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai - közölte a hatóság szerdán az MTI-vel.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.