Indiai séf főz hétvégéig a Buddha-Bar konyháján

A marokkói Buddha-Barból érkezett Budapestre néhány napra az indiai Ashish Purty vendégséf, aki autentikus menüsort készít hétvégéig a budapesti topvendéglátóhely konyháján.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is már csak néhány napon át lesz kóstolható a marokkói Buddha-Barból érkezett vendégséf, Ashish Purty menüje.A menüsor fantasztikus érdekes, gazdag és különleges ízvilágú, a halak, lencsék, babok, zöldségek és csirkék különleges élményt nyújtanak annak, aki megkóstolja.

A tematikus menü csak vacsoraidőben rendelhető péntek és szombat este, a hét pedig  egy különleges, Indiai Sunday Brunch-csal záródik majd, így tart az indiai hét idén január 26-tól 29-ig.

Indiai menü, 4 fogás:  

AMUSE BOUCHE:

Khaman Dhokla kókusz csatnival és pani purival

ELŐÉTELEK:

Csirke Malai Tikka menta csatnival  vagy

Ropogós Szent Péter hal amritsari módra tamarind csatnival

FŐÉTELEK

Sárgalencse fokhagymás-vajas Naan kenyérrel vagy

Bárány Biryani uborkás raitával és papadummal

DESSZERTEK

Tejporos fánk sárgabarack pudinggal vagy 

Répás halva fehér szezámmag krémmel 

 

Forrás: Vendég & Hotel


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.