Indul a magyar csapat a szingapúri világdöntőre

Indul a magyar csapat a Global Chef Challenge szingapúri világdöntőre, ahol a melegkonyha kategóriában versenybe szálló 16 ország között ott van Magyarország is!

A Global Chef Challenge világdöntőnek az október 20 - 25 között megszervezésre kerülő Worldchefs Congress & Expo ad otthont Szingapúrban.

A versenyen a világ legjobb szakácsai találkoznak, hogy négy kategóriában mérjék össze tudásukat. Hazánkat két szövetségi mentorált fiatal, Kocsis Marcell és Fekete Panni képviseli október 24-én a melegkonyhás versenyen, olvasható a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség oldalán.


Fotó: MNGSZ

Mint írják, a fenti kategóriában 16 nemzet jutott tovább a szingapúri világdöntőbe, ebből 8 európai ország, amelyek közül az egyik Magyarország.

A döntőben a séfeknek négy fogást kell elkészíteni 12 főre, meghatározott alapanyagok felhasználásával, mindössze öt óra leforgása alatt.

Az első fogás egy vegán előétel, a második fogás egy halétel, a harmadik fogás egy húsétel, a negyedik pedig egy csokoládés, teás desszert. A menü egyelőre a nagyközönség előtt nem ismert, a verseny lezárulta után mutatjuk be a fogásokat képes formában.

 Szingapúrban Timár Attila chef, szövetségünk hazai és nemzetközi kapcsolatokért felelős kabinetvezetője, Magyarországról pedig Adamek Balázs, Hack Barnabás és Petrezselyem Adrienn mentorok segítik a versenyt érintő szakmai munkát.

A Worldchefs világszövetség az életre hozott versennyel egyidőben kongresszust tart, melyen új elnököt, új tisztségviselőket választanak a közel 110 országból érkező delegáltak, a következő négyéves ciklusra. A kongresszuson a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség két tisztségviselője, Krivács András elnök és Fehér Ágnes főtitkár képviselhetik Magyarországot.


Hódít az új szupergabonából készült likőr

Hódít az új szupergabonából készült likőr 

Igazán különleges gabona a cirok, mert amellett, hogy tápláló, a termesztése rendkívül környezetbarát.
Összeállt a Gasztrohegy színes menüje

Összeállt a Gasztrohegy színes menüje 

Idén minden eddiginél több, 13 helyszín csatlakozott, így a fő helyszínek mellett még több kiegészítő helyszín és program biztosítja, hogy egy percre se unatkozzunk ezen a hétvégén.
Mikor érkezik Richard Gere a villányi Gere-birtokra?

Mikor érkezik Richard Gere a villányi Gere-birtokra? 

Richard Gere filmszínész, bár már 75 éves, de a visszavonulás nem szerepel a tervei közt, ma is aktív. A Gere-birtokot a család hetedik generációs tagjaként vezető Gere Andreával arról is beszélgetünk, hogy jó lenne egyszer meghívni hozzájuk a világsztárt.
Ezek a legnagyobb kávéfogyasztó országok az EU-ban

Ezek a legnagyobb kávéfogyasztó országok az EU-ban 

A teljes termelés meghaladta a 2 millió tonnát.
Szamár carpacciót és szarvasgerincet is kóstolhat a zarándoklaton

Szamár carpacciót és szarvasgerincet is kóstolhat a zarándoklaton 

Az év utolsó zarándoklatán az ősi erdők titkos ízei kerülnek az asztalra.
Lassan luxuscikk lesz a vaj Európában

Lassan luxuscikk lesz a vaj Európában 

Az áremelkedésért a magas kereslet, a szűkös készletek tehetők felelőssé, illetve az, hogy egyre több tejfeldolgozó fordul a sajtgyártás felé.
Pályázati lehetőség egész évben nyitva tartó vidéki büfék számára

Pályázati lehetőség egész évben nyitva tartó vidéki büfék számára 

2,8 milliárd forint értékű, vissza nem térítendő forrásra pályázhatnak október 15-étől vidéki, egész évben nyitva tartó büfék.
Nemzetközi borászati kongresszus Tokaj-Hegyalján

Nemzetközi borászati kongresszus Tokaj-Hegyalján 

Nemzetközi kongresszus a fenntartható szőlészetről és borászatról.
21 év, 21 kilométer és egy nemes cél

21 év, 21 kilométer és egy nemes cél 

Jótékonysági félmaratonnal ünnepelt a Semsei Gastronomy.
Bio-kisokos: miről ismerhető fel az ökolgazdálkodásból nyert termék?

Bio-kisokos: miről ismerhető fel az ökolgazdálkodásból nyert termék? 

Elvben előfordulhat, hogy valaki biotermelő, és „hozzácsap” a terményeihez más forrásból származókat is, de ez nagyon valószínűtlen.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.