Indul a magyar csapat a szingapúri világdöntőre

Indul a magyar csapat a Global Chef Challenge szingapúri világdöntőre, ahol a melegkonyha kategóriában versenybe szálló 16 ország között ott van Magyarország is!

A Global Chef Challenge világdöntőnek az október 20 - 25 között megszervezésre kerülő Worldchefs Congress & Expo ad otthont Szingapúrban.

A versenyen a világ legjobb szakácsai találkoznak, hogy négy kategóriában mérjék össze tudásukat. Hazánkat két szövetségi mentorált fiatal, Kocsis Marcell és Fekete Panni képviseli október 24-én a melegkonyhás versenyen, olvasható a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség oldalán.


Fotó: MNGSZ

Mint írják, a fenti kategóriában 16 nemzet jutott tovább a szingapúri világdöntőbe, ebből 8 európai ország, amelyek közül az egyik Magyarország.

A döntőben a séfeknek négy fogást kell elkészíteni 12 főre, meghatározott alapanyagok felhasználásával, mindössze öt óra leforgása alatt.

Az első fogás egy vegán előétel, a második fogás egy halétel, a harmadik fogás egy húsétel, a negyedik pedig egy csokoládés, teás desszert. A menü egyelőre a nagyközönség előtt nem ismert, a verseny lezárulta után mutatjuk be a fogásokat képes formában.

 Szingapúrban Timár Attila chef, szövetségünk hazai és nemzetközi kapcsolatokért felelős kabinetvezetője, Magyarországról pedig Adamek Balázs, Hack Barnabás és Petrezselyem Adrienn mentorok segítik a versenyt érintő szakmai munkát.

A Worldchefs világszövetség az életre hozott versennyel egyidőben kongresszust tart, melyen új elnököt, új tisztségviselőket választanak a közel 110 országból érkező delegáltak, a következő négyéves ciklusra. A kongresszuson a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség két tisztségviselője, Krivács András elnök és Fehér Ágnes főtitkár képviselhetik Magyarországot.


Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.
Nem lesz idén akácméz?

Nem lesz idén akácméz? 

Rekordgyenge termés – drágulás és hiány várható.
Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.