Indul a „Startolj reggelivel” kampány, az egészséges magyar gyermekekért

Megkezdődött az OÉTI „Startolj reggelivel” kampány A METRO Kereskedelmi Kft. segítségével, az egészséges magyar gyermekekért. A METRO biztosította a hathetes kampány alapanyagait az ország minden részén, biztosítva ezzel a kutatás hitelességét, a valódi összehasonlíthatóságot, rugalmasan kezelve a napi igényeket a változatos, finom és főleg egészséges reggeli menük összeállításához.

Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudomány Intézet által 2010 szeptemberében és októberében a METRO és négy közétkeztető közösen vett részt egy jótékonysági kampányban, mely keretében országszerte 11 város 14 iskolájában közel 1500 hátrányos helyzetű gyermek 6 héten keresztüli egészséges / modern reggeliztetését biztosította.

Kettős céllal indult a kampány – kihangsúlyozni a reggeli fontosságát és modern, egészséges megoldásokat kínálni a reggelire. Mindezt olyan hátrányos helyzetű diákoknak, akik nem jutnak reggelihez a mindennapokban.

A menüt az OÉTI dietetikusai állították össze, az alapanyagot a METRO Kereskedelmi Kft. biztosította, a reggeli elkészítését és iskolákba szállítását pedig a 4 óriás közétkeztető, a Sodexo, Eurest, Elamen és P.Dussmann vállalta. Emellett a diákok és szüleik oktatásban részesültek, amely felhívta a figyelmet a reggeli fontosságára.

A 6 hetes kampány végén a Syma csarnokban 750 gyerek vett részt egy egész napos programon.

Ezen a programon a gyerekek a hat hét alatt megszokott formában együtt reggeliztek és később a nap folyamán játékos formában bizonyították, hogy a hat hét alatt hogyan változott az egészségi állapotuk, azaz mennyivel fittebbek.

Az iskolák a helyszínen ügyességi és csapatjátékokban vettek részt, melyben díjakat is kaptak, az akcióban résztvevő cégektől, így a METRO-tól is.

„A METRO már több korábbi akcióban bizonyította, hogy a magyar gyermekek egészséges táplálása és támogatása fontos számára, ezért nem volt ebben az esetben sem kérdés, hogy örömmel csatlakozunk az akcióhoz, és széles választékunkból az OÉTI szakembereivel együtt választjuk, hogy a menüsorok alkotóelemeit. – mondta a zárórendezvényen Vincze Géza, a METRO Kereskedelmi Kft. Kiszállítási és Kiemelt Vevőkezelési Osztályvezetője

 


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.