Indul a „Startolj reggelivel” kampány, az egészséges magyar gyermekekért

Megkezdődött az OÉTI „Startolj reggelivel” kampány A METRO Kereskedelmi Kft. segítségével, az egészséges magyar gyermekekért. A METRO biztosította a hathetes kampány alapanyagait az ország minden részén, biztosítva ezzel a kutatás hitelességét, a valódi összehasonlíthatóságot, rugalmasan kezelve a napi igényeket a változatos, finom és főleg egészséges reggeli menük összeállításához.

Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudomány Intézet által 2010 szeptemberében és októberében a METRO és négy közétkeztető közösen vett részt egy jótékonysági kampányban, mely keretében országszerte 11 város 14 iskolájában közel 1500 hátrányos helyzetű gyermek 6 héten keresztüli egészséges / modern reggeliztetését biztosította.

Kettős céllal indult a kampány – kihangsúlyozni a reggeli fontosságát és modern, egészséges megoldásokat kínálni a reggelire. Mindezt olyan hátrányos helyzetű diákoknak, akik nem jutnak reggelihez a mindennapokban.

A menüt az OÉTI dietetikusai állították össze, az alapanyagot a METRO Kereskedelmi Kft. biztosította, a reggeli elkészítését és iskolákba szállítását pedig a 4 óriás közétkeztető, a Sodexo, Eurest, Elamen és P.Dussmann vállalta. Emellett a diákok és szüleik oktatásban részesültek, amely felhívta a figyelmet a reggeli fontosságára.

A 6 hetes kampány végén a Syma csarnokban 750 gyerek vett részt egy egész napos programon.

Ezen a programon a gyerekek a hat hét alatt megszokott formában együtt reggeliztek és később a nap folyamán játékos formában bizonyították, hogy a hat hét alatt hogyan változott az egészségi állapotuk, azaz mennyivel fittebbek.

Az iskolák a helyszínen ügyességi és csapatjátékokban vettek részt, melyben díjakat is kaptak, az akcióban résztvevő cégektől, így a METRO-tól is.

„A METRO már több korábbi akcióban bizonyította, hogy a magyar gyermekek egészséges táplálása és támogatása fontos számára, ezért nem volt ebben az esetben sem kérdés, hogy örömmel csatlakozunk az akcióhoz, és széles választékunkból az OÉTI szakembereivel együtt választjuk, hogy a menüsorok alkotóelemeit. – mondta a zárórendezvényen Vincze Géza, a METRO Kereskedelmi Kft. Kiszállítási és Kiemelt Vevőkezelési Osztályvezetője

 


Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.