Ismét Országos Étterem Hét Magyarország TOP éttermeiben

Mintegy 23.000 vendég jelent meg a résztvevő éttermekben tavaly ősszel az Országos Étterem Hét alkalmából. Az egyhetes rendezvény ideje alatt Magyarország legkiemelkedőbb vendéglátóhelyei 3 fogásos menüsorokat kínálnak, egységes, a szervízdíjat is tartalmazó nagyon kedvező áron. Az étterem mustra alkalmából a vendéglátó üzletek mindegyike igyekszik saját konyhájának legjavát bemutatni, a vendégeknek ínyenc és változatos ételeket felszolgálni.

Az idei év nagy újdonsága, hogy egy úgynevezett prémium kategória is szerepel majd az Étterem Héten, azaz a legexkluzívabb vagy a legdrágább alapanyagokkal dolgozó éttermek az eddigieknél is erősebb menüvel jelennek majd meg. Ennek megfelelően a 2015. tavaszi Étterem Héttől kezdődően megjelenik egy új, 4.900 Ft-os árkategória is. Várhatóan az Étterem Héten induló vendéglátóhelyek 70-80%-a továbbra is a 3.300 Ft-os menüárral fogja várni a vendégeket, 20-30%-a a résztvevőknek pedig a 4.900 Ft-os menüárat alkalmazza majd.

A magasabb menüárral induló éttermek azonban szigorú rostán esnek át. Itt is elsődleges szempont a minőség, az étterem helyezése különböző gasztro szaklapok alapján és persze egy olyan 3 fogásos menü kialakítása, mely arányaiban véve legalább akkora előnyt biztosít a vendégek számára, mint a 3.300 Ft-os kategóriában induló éttermeké. A legutóbbi Étterem Hét végén mintegy 1.600 vendég a kérdőíves kutatás során arról is nyilatkozott, hogy mely éttermeket látnák szívesen a programban. A válaszaikat maximálisan figyelembe véve a szervezők további új éttermeket hívtak meg a rendezvényre, melyek közül néhányan az új, illetve néhányan a régi árkategóriában indulnak.

A következő Országos Étterem Hét 2015. március 16. és 22. között kerül megrendezésre, több mint 120 minőségi étterem részvételével. Kuriózumként álljon itt a tavaszi Országos Étterem Hét néhány új résztvevője: Barabás étterem (Debrecen), FIRE Churrascaria étterem, Fricska étterem, Hachapuri grúz étterem, Jókai Bisztró (Pécs), Itoshii japán étterem, Locavore étterem, Olíva étterem, Rickshaw étterem (Corinthia Hotel Bp.), Rudas étterem, Vár: a Speiz étterem. Természetesen az eddigi kedvenceknek sem kell búcsút mondanunk, hiszen továbbra is megjelennek majd az olyan nagy favoritok, mint a La Perle Noire étterem, Manna étterem, ARAZ étterem, Trattoria Mamma, Spoon és Vogue hajó, VakVarjú éttermek, nU bisztró, Fuji japán étterem, Kistücsök étterem (Balatonszemes), IKON étterem (Debrecen).

Akárcsak tavaly, idén is fontos az időbeni asztalfoglalás, mely kizárólag a www.etteremhet.hu weboldalon lesz majd lehetséges. A szervezés még tart, a foglalási motort csak később indítják el a szervezők. 

Forrás: Vendég & Hotel


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.