Itt a Nespresso párbaj nyertes receptje!

A Nespresso Kávépárbaj során nyolc magyar gasztroblogger csapott össze, a rajongók pedig a Facebookon választották ki a győztest. A rántotthús wokban bloggere, Szilágyi Balázs nyerte a Nespresso facebook oldalán indított kávépárbajt.

A júliusban 8 gasztroblogger meghívásával indult megmérettetés során a versenyzők tiszta eredetű (Pure Origin) Grand Cru kávéőrleményeket kaptak, melyek felhasználásával kellett új, izgalmas kávérecepteket alkotniuk. A Nespresso Kávépárbaj 4 elődöntőjében egy-egy gasztroblogger páros csapott össze az adott termőterületről származó kávéőrleményből készült kávéreceptjével a Nespresso magyarországi Facebook oldalán. Az Ízhuszár és a Rántotthús wokban bloggerei Indriya from India kávé alapú recepttel versenyeztek, a Mézes Élet és az Ízmester írói Rosabaya de Colombia recepttel neveztek, az Ízharmónikus és Mirelle konyhája Dulsao do Brasil kávéból készült alkotásokkal mérték össze tudásukat, az „Az vagy, amit meg(t)eszel” blog készítője pedig HahoPihe konyhájával szállt ringbe Bukeela ka Ethiopia kávé alapú italokkal. A bloggerek saját oldalukon is népszerűsítették kávé alapú receptjeiket.

A Nespresso rajongók július 27-től augusztus 14-ig választhatták ki, azt, hogy a párbajokból egy-egy fordulóban kik kerüljenek ki győztesként, így szűkült a mezőny nyolcról négy főre. A döntőbe Hahopihe konyhája blog írója, Pécsi-Kincses Regina jutott csokoládés mogyoró Latte mézkaramellel receptjével, a harmadik fordulóból pedig Hédi, az Ízharmonikus blog szerzője jutott tovább Mogyoróvajas-vaníliafagylaltos jegeskávéjával, valamint a második forduló nyertese a Mézesélet blog alkotója, Békefi Adél "Jeges-karamellás Rosabaya de Colombia" nevet viselő kávékülönlegességével. A végső nyertes pedig az első fordulóból is győztesen kikerülő Szilágyi Balázs, aki a Rántotthús wokban című blogot jegyzi és Illatos-aromás jegeskávéval nevezett, amit krémes fagylalttal és tejszínhabbal ízesített az alábbi recept szerint:

Hozzávalók:

2 db Nespresso Indriya kávékapszula

1 gombóc (4 dkg) kókusz fagyi

1 gombóc (4 dkg) vanília fagyi

40 ml sűrű kókusztej

30 ml tej

1 db zöld kardamom mag

20 db koriandermag 1/8 tk.

(0,6 ml) őrölt fahéj

2 g vanília kivonat

1 tk. juharszirup + kevés a díszítéshez

2-3 db jégkocka Fahéjas cukor őrlemény

pirított kókusz chips a díszítéshez

A kókusz chipset pirítsuk meg enyhén, maximum 1 percig, nehogy odaégjen, majd tegyük félre. Őröljük finomra a kardamom magját és a koriandert, adjuk hozzá a fahéjat. Tegyük félre a fűszereket is. Botmixerrel habosítsuk egy bögrében a kétféle fagyit, a kókusztejet és a tejet. Ezt is tegyük egy kicsit félre. Főzzük le a két kávét egy külön bögrébe, de nem abba, amelyikben fel fogjuk szolgálni. Keverjük bele a kávéba a fűszereket, a vanília kivonatot, a juharszirupot. Egy 3,5 dl-es üvegpohárba tegyünk 2-3 db jégkockát, és öntsük rá a kávét. Óvatosan öntsük rá a habos fagyikeveréket. A kétféle réteg nem fog teljesen különválni, de azért figyeljünk rá, hogy teljesen össze se keveredjenek. Díszítsük tejszínhabbal, fahéjas cukor őrleménnyel, a pirított kókusz chips-szel és juharsziruppal.

Balázs műkedvelő szakács, három gyermekes apuka és férj, sohasem tanult főzni, de szeret és teszi gyakran a családja örömére. Szereti látni, hogy valami - értsd: az étel alapanyaga – a keze alatt teljesen átalakul. Szereti megenni, amit főzött és ételeivel másoknak is örömet okozni. Célja, hogy megismertesse olvasóival különböző nemzetek egyszerű, de autentikus ételeit, ezáltal hozzájáruljon ahhoz, hogy a magyar háztartásokban változatosabb legyen a gasztronómia.

A nyertes gasztroblogger egy 300 000 forint értékű utazási utalványt nyert, a szavazásban résztvevők között a Nespresso egy Nespresso Pixie Clips kávégépet sorsolt ki. A Nespresso nem először dolgozik együtt bloggerekkel, ugyanis tavaly tíz bloggert hívott meg #CoffeeChallenge nevű receptversenyére, melynek során a versenyzők egy gondosan összeállított fűszer és kávé kapszula csomagot kaptak, ezeket a hozzávalókat és persze saját ötleteiket kellett felhasználniuk egyedi receptjeikhez. Az inspirációt akkor három féle Nespresso Grand Cru őrlemény szolgáltatta, valamint olyan különleges és hétköznapi fűszereket is fel kellett használni, mint például szegfűszeg, kardamom, citrombors, narancsvirágvíz és szerecsendió-virág, vagy kakaópor és narancs.

 

Forrás: Vendég & Hotel Online


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.