Itt a Tojás Világnapja

Idén október 14-én tartjuk a Tojás Nemzetközi Világnapját. Egyébként tudta, hogy a tojás a tápanyagokban legösszetettebb élelmiszerünk?

Minden év október második péntekén tartják a Tojás Nemzetközi Világnapját, ebben az évben október 14-re esik, amit a Baromfi Termék Tanács és a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége is megünnepel.

 

"Mi, tojástermék gyártók is a Tojás Világnapját ünnepeljük minden év októberének második péntekén. A tojás és a tojástermékek ugyanis szerves egységet alkotnak. A modernkori élelmezés elképzelhetetlen az egyszerűen felhasználható, biztonságos tojástermékek nélkül, mint amilyenek a héjtól elválasztott hőkezelt „tojásbelső”, azaz tojáslé, vagy a héjától megtisztított főtt tojás. Azonban számos technológiában nincs lehetőség sem a friss tojás, sem a hűtést igénylő tojáslé felhasználására. Számukra készülnek a hűtést nem igénylő, a minőségét három évig is megőrző tojáspor termékek. Ráadásul por formában a magyar tojások a világ bármelyik pontjára eljuthatnak, legyen szó akár Ázsiáról vagy Afrikáról. A jó minőségű, innovatív tojástermékek iránt a világ minden pontjáról érdeklődnek, nemrég egy egyiptomi úton is részt vehettünk ennek témakörében Magyarország legnagyobb agráregyetemének delegációjával", mondta dr. Németh Csaba, a Capriovus Kft. részéről a Világnap alkalmával tartott szakmai konferencián.

 

 

Forrás: ToTu


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.