Jelentős változás a Michelin égboltján

FRISSÍTVE Egy új, elsősorban a megjelenést érintő fontos információt osztott meg velünk Bősze Ákos, a METRO Horeca üzeltfejlesztési vezetője arról, milyen változás várható idén a Michelin házatáján.

A Michelin vörös emblémája az éttermek homlokzatán olyan királyi trófea, amit a különleges helyek után kutató gasztroturista előszeretettel keres, és csak akkor foglalja le a szállását az adott helyen és az odavezető úthoz a repjegyét, ha a kiszemelt célpontnál az étterem már visszaigazolta a foglalást.

A Michelin örök

A Michelin Guide tűzzománc plakettjeinek méretét hosszú évtizedek óta ugyanaz, és minden alkalommal a következőket tartalmazza: 

-       Michelin logo, 

-       az év számokban kiírva 

-       az elért szint (jól látható a különbség a 2018-as és egy 2021-es plakett között). 

Változást hoz az idei év

2022-ben maradt ugyan a 2021-es design, azonban új plakettet kapnak a díjazott éttermek egy része. Természetesen megmaradt a Michelin csillag és annak sora, valamint a BIB gourmand logoval ellátott tábla. Azonban ez évtől kezdődően kivezetésre kerül a tányér, és új táblát kapnak azon éttermek, ahol a konyha a Michelin nemzetközi mércéjét „hozzák”, ezzel érdemelve ki a Michelin Guide által odaítélt elismerést. 

Szeptemberi csillaghullás vagy még több ragyogás?

A régi tányéros, illetve a most bevezetésre kerülő díjazásból kerül ki a legtöbb országonként, ennél kevesebb étterem kap BIB Gourmand elismerést, és persze a legszűkmarkúbban a csillagokat osztogatják a Michelin ellenőrei.

Izgalmas lesz a 2022. év: valószínűleg sokan megtarthatják majd a csillagot, lesznek, akiknek nem ítélik ismét oda, mások pedig újként beállnak a díjazottak közé. Mindez kiderül majd a szeptemberi bejelentésen, ahonnét megtudhatjuk, kik az idei év legjobbjai a Michelin szigorú bírálata alapján.  

 

Forrás: METRO / Turizmus Online


Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az ebédidő után immár vacsorázóhelyként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóegység.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.