Jelentős változás a Michelin égboltján

FRISSÍTVE Egy új, elsősorban a megjelenést érintő fontos információt osztott meg velünk Bősze Ákos, a METRO Horeca üzeltfejlesztési vezetője arról, milyen változás várható idén a Michelin házatáján.

A Michelin vörös emblémája az éttermek homlokzatán olyan királyi trófea, amit a különleges helyek után kutató gasztroturista előszeretettel keres, és csak akkor foglalja le a szállását az adott helyen és az odavezető úthoz a repjegyét, ha a kiszemelt célpontnál az étterem már visszaigazolta a foglalást.

A Michelin örök

A Michelin Guide tűzzománc plakettjeinek méretét hosszú évtizedek óta ugyanaz, és minden alkalommal a következőket tartalmazza: 

-       Michelin logo, 

-       az év számokban kiírva 

-       az elért szint (jól látható a különbség a 2018-as és egy 2021-es plakett között). 

Változást hoz az idei év

2022-ben maradt ugyan a 2021-es design, azonban új plakettet kapnak a díjazott éttermek egy része. Természetesen megmaradt a Michelin csillag és annak sora, valamint a BIB gourmand logoval ellátott tábla. Azonban ez évtől kezdődően kivezetésre kerül a tányér, és új táblát kapnak azon éttermek, ahol a konyha a Michelin nemzetközi mércéjét „hozzák”, ezzel érdemelve ki a Michelin Guide által odaítélt elismerést. 

Szeptemberi csillaghullás vagy még több ragyogás?

A régi tányéros, illetve a most bevezetésre kerülő díjazásból kerül ki a legtöbb országonként, ennél kevesebb étterem kap BIB Gourmand elismerést, és persze a legszűkmarkúbban a csillagokat osztogatják a Michelin ellenőrei.

Izgalmas lesz a 2022. év: valószínűleg sokan megtarthatják majd a csillagot, lesznek, akiknek nem ítélik ismét oda, mások pedig újként beállnak a díjazottak közé. Mindez kiderül majd a szeptemberi bejelentésen, ahonnét megtudhatjuk, kik az idei év legjobbjai a Michelin szigorú bírálata alapján.  

 

Forrás: METRO / Turizmus Online


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.