Jelentős változás a Michelin égboltján

FRISSÍTVE Egy új, elsősorban a megjelenést érintő fontos információt osztott meg velünk Bősze Ákos, a METRO Horeca üzeltfejlesztési vezetője arról, milyen változás várható idén a Michelin házatáján.

A Michelin vörös emblémája az éttermek homlokzatán olyan királyi trófea, amit a különleges helyek után kutató gasztroturista előszeretettel keres, és csak akkor foglalja le a szállását az adott helyen és az odavezető úthoz a repjegyét, ha a kiszemelt célpontnál az étterem már visszaigazolta a foglalást.

A Michelin örök

A Michelin Guide tűzzománc plakettjeinek méretét hosszú évtizedek óta ugyanaz, és minden alkalommal a következőket tartalmazza: 

-       Michelin logo, 

-       az év számokban kiírva 

-       az elért szint (jól látható a különbség a 2018-as és egy 2021-es plakett között). 

Változást hoz az idei év

2022-ben maradt ugyan a 2021-es design, azonban új plakettet kapnak a díjazott éttermek egy része. Természetesen megmaradt a Michelin csillag és annak sora, valamint a BIB gourmand logoval ellátott tábla. Azonban ez évtől kezdődően kivezetésre kerül a tányér, és új táblát kapnak azon éttermek, ahol a konyha a Michelin nemzetközi mércéjét „hozzák”, ezzel érdemelve ki a Michelin Guide által odaítélt elismerést. 

Szeptemberi csillaghullás vagy még több ragyogás?

A régi tányéros, illetve a most bevezetésre kerülő díjazásból kerül ki a legtöbb országonként, ennél kevesebb étterem kap BIB Gourmand elismerést, és persze a legszűkmarkúbban a csillagokat osztogatják a Michelin ellenőrei.

Izgalmas lesz a 2022. év: valószínűleg sokan megtarthatják majd a csillagot, lesznek, akiknek nem ítélik ismét oda, mások pedig újként beállnak a díjazottak közé. Mindez kiderül majd a szeptemberi bejelentésen, ahonnét megtudhatjuk, kik az idei év legjobbjai a Michelin szigorú bírálata alapján.  

 

Forrás: METRO / Turizmus Online


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.