Mint az alapító- tulajdonos, Alex Hemingway a megnyitó alkalmával elmondta, a József Attila utcában most megnyílt Caza Pizzabar küldetése az, hogy bemutassa és megszerettesse a magyarokkal a kaliforniai pizzakészítési iskolát.
A „California” és „Pizza” szavak kombinálásával elnevezett Caza ötlete még a pandémia előtt született. Az alapító-tulajdonos, aki évtizedek óta Magyarországon él, elmondta:. „A családom több generációra visszamenőleg a vendéglátásban, szórakoztatóiparban tevékenykedett. Egy kaliforniai igazán tudja, hogy hullámhegyek és hullámvölgyek mindig is voltak, lesznek is, de meggyőződésem, hogy egy jó koncepció minden körülmények között sikeres lehet”.
Szögletes pizzák lelőhelye
A vendégtérben a hagyományos, kerek, cikkszeletekben árult pizzák mellett háromféle speciális szögletes pizzát kínálnak. Ezeket nem csak formájuk különbözteti meg a többitől, hanem a hidegvizes eljárással, lassan kelesztett tészta is, amelyben a liszt értékes összetevői jobban megmaradnak, egyszerre tud kívül ropogós és belül omlós lenni, így könnyebb és ízletesebb végeredményt adva sütés után. A mozzarellát rendhagyó módon még azelőtt felrakják a tésztára, hogy rákerülne a szósz, ráadásul így nem ég meg, jobban összeérik a szósszal és a tésztával sütés közben.
Meghatározóak az alapanyagok
A Caza saját pepperonival büszkélkedhet, és friss, san marzano paradicsomból készül a szósz is, amit választástól függően több rétegben, a diszkréten pikánstól a pokoli csípősig kérhetnek a vendégek. Természetesen gondoltak a vegán életmódúakra is az elsősorban növényi alapú sajttal és zöldségekkel díszitett Milk fantázianevű pizzával, de a húsimádók is megtalálják a számításukat a Trip pizzában, melyet három réteg pepperoni kolbász fed. Budapesten először a Caza kínál Beyond márkájú műhússal pizzát, ezt a Napa névre hallgató négyszögletes signature pizzában próbálhatják ki a vendégek.
Ki lesz a vendégkör?
Az új pizzázó számít a magyar közönségre, köztük a környékbeli iirodákban dolgozókra, a helyi lakosokra, az esti bulikra induló iatalokra, valamint a belvárosban megforduló turistákra.
Fenntartható megoldások
Kalifornia immár évtizedek óta élenjár a klímaváltozás elleni harcban, a fenntartható megoldások népszerűsítésében, idővel ez a helyi kultúrájuk része lett. Ennek jegyében alakult át az egykori József Attila utcai fodrászat és szépségszalon is.
A berendezés során a földszinten elhelyezett asztalok újrafeldolgozott fából készültek, olyan rétegezési eljárással, ami Magyarországon még nem elterjedt. Minden csomagolóanyag, amit használ az étterem, biológiailag lebomló. Kizárólag olyan tisztítószerrel dolgoznak, ami környezetbarát és 100%-ban környezetkímélő.
Kiszállítás (egyelőre) nincs
Mélyhűtő nincs, a pizzák frissen helyben készülnek, és csak helybeni fogyasztásra vagy elvitelre ajánlják, rendeléses kiszállítás nincs. „A Caza küldetése, hogy az étel mellé élményt is adjon. Akármennyire is rohannak az emberek, az étkezésnek meg kell adni a módját, az alatt az idő alatt csak az ízek számítsanak”, mondja Alex Hemingway.
Forrás: BUZZWORD Strategies