Kávéfüggők figyelmébe: jön a KávéBár Bazár Budán

A kávé- és bárvilág legrangosabb hazai seregszemléjét a Millenárison idén április első hétvégéjén tartják.

Az immár tizenharmadik alkalommal megrendezésre kerülő programnak a Millenáris B csarnoka ad otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával korlátlanul kóstolgathatnak közel ötven kiállító termékeiből. A szakma és a kávérajongók elsőszámú hazai rendezvényén, a KávéBár Bazáron a kávévilág színe-java felsorakozik, beleértve a legújabb gépeket, eszközöket, a kávépörkölők legfrissebb újdonságait, valamint a bárvilág exkluzív italkülönlegességeit is.

 

A világ kiemelkedő minőségű termőterületeiről érkező kávékból készülnek az espressók, filterkávék és különféle tejes italok a standokon. Aki otthonra vásárolna, egyre több kiállítónál találhat prémium kávékapszulákat is, de a hazai pörkölők közül jó páran érkeznek szuperexkluzív, limitált premierkávékkal – ezekből szintén tudnak majd a vendégek kóstolni és vásárolni is.  Egyes standokon pedig olyan exkluzív kávégépek is felbukkannak, melyek ára a középkategóriás autókéval vetekszik, de háztartási kávés eszközök is lesznek a pultokon.

Bemutatkozik Molnár Attila négyszeres barista bajnok és a Chemex közös fejlesztése, az innovatív ChemAer kávékészítő eszköz, amely széles közönség számára elérhető kávékészítő okoseszköz. A nemzetközi sportvilág ismert szereplője, Shane Tusup két gasztronómiai újdonságával is a KávéBár Bazáron debütál: a Black Diamond kávé és gin a standjukon lesz kóstolható. A világutazó blogger, Szűcs Péter (Peter’s Planet) a Coffee Talk Show egyik vendégeként mesél egzotikus közel-keleti és dél-amerikai kávéélményeiről, hozzá csatlakozik Tóth Sándor, akinek Szekszárdon kávéháza, Costa Ricán pedig kávéfarmja van. Trendek, kihívások és lehetőségek – ezekről beszél a szakma a Kávésztorik-kerekasztalnál is, de több bemutató és vezetett cupping is a program része lesz. 

A kóstolás mellett versenyek és mesterkurzusok is lesznek

Szombaton rendezik a profi kávékóstolók versenyét, a Pro Cup Tasters Championship bajnokságot. Az izgalmas és szórakoztató versenyen profi baristák mérkőznek meg.

Vasárnap próbára tehetik magukat az amtőrök is ebben a kategóriában. Az Amateur Cup Tasters Championship versennyel indul a nap, melyet a professzionális szabályok szerint bonyolítanak le, és a profik versenyéhez hasonló kihívást jelent. Szintén vasárnap zajlik az ALPRO Plant Based Coffee Championship, ahol a baristák kreatív italokat készítenek, és tökéletes lattékat öntenek tej helyett növényi alternatíva felhasználásával.

Limitált létszámú, de ingyenes mesterkurzust is tartanak a legújabb italpiaci trendekről. Top prémium és újgenerációs sörök, rumok és whiskyk is kerülnek a kóstolópoharakba. Különleges ízpárosításokra számíthatnak azok, akik részt vesznek a szombati kávé-csokoládé kóstolón, de a bean to bar csokoládék világáról vasárnap is lesz izgalmas kísérőprogram. Hazai és külföldi borok, sörök, párlatok és koktélok kortyolgatása közben ismerkedhetnek a látogatók a legizgalmasabb trendekkel, live DJ szett és garantáltan jó hangulat mellet.

További információk: www.kavebar.hu 

 

Forrás:

Forrás: Presspirit Communications


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.