Rigler Zsolt, a szervezőbizottság titkára, a soproni Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. ügyvezetője közölte az MTI-vel, hogy a 14 éve útjára indított, páros esztendőkben megrendezett eseményt május 30-31-én tartják, most először "a kékfrankos fővárosában".
"A helyszínválasztással és a borverseny egyéb kapcsolódó programjaival is hangsúlyozni szeretnénk a kékfrankos összetartó erejét, közösségformáló szerepét, hiszen ennek a hungarikumfajtának a közös sikere az egész magyar borágazat érdeke" - hangsúlyozta.
Tájékoztatása szerint a forgalomban lévő kékfrankos borok - rozék, sillerek és vörösborok - találkozójára és versenyére Szlovákiából, Ausztriából, Szlovéniából, Romániából és Szerbiából is érkeznek résztvevők. A verseny szervezője, lebonyolítója a Szekszárdi Hegyközség, a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsa és a Bormarketing Műhely Nonprofit Kft.
Az első nap fő eseménye a borverseny, de lesz szakmai tanácskozás is a kékfrankos jelenéről és jövőjéről. (MTI)
Kékfrankos verseny Sopronban
(MTI) - Először az idén rendezik Szekszárdon kívül a Nemzetközi Kékfrankos Borversenyt: a hónap végén Sopron ad majd otthont a viadalnak.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.