Keresik az Év Fiatal Borászát

Egy híján hatvan - köztük több Egri, illetve Mátrai borvidéken dolgozó - ifjú borász verseng az elismerésért - adta hírül a Heol.hu alapján a Turizmus Online.

Ki legyen 2010 Fiatal Magyar Borásza? Elindult a szavazás: 59 fiatal magyar borász közül választhatjá ki az internetezők, ki a legérdemesebb az elismerésre. A díj egy boroskancsó, amit vakok készítettek és vakok adnak át. Herczeg Ágnes, nemzetközi borakadémikus: - Idén második alkalommal fogjuk kiosztani az Év Fiatal Magyar Borásza díjat. Tavaly megosztva Bolyki János és Konyári Dániel kapta az elismerést. A díjátadó buliban a borból befolyt bevételüket felajánlották a Vak Diákok Sportegyesületének.

Mindenki három borászt jelölhet, a jelölések egy-egy pontot érnek. Az lesz az Év Fiatal Magyar Borásza, aki a legtöbb pontot kapja. Hogy a kicsik és nagyok egyforma eséllyel induljanak, a szavazás során nem mutatják meg, ki hogy áll. A szavazás állását csak a szervezők ismerhetik; csak az eredményhirdetéskor derül ki, hogy kire szavaztak a legtöbben. Hogy a szavazók se maradjanak szárazon, a borászok felajánlottak egy-egy palack bort. A szavazók között kisorsolnak egy két személyre szóló hétvégét a Szent Gaál kastélyba. Borkóstoló, szőlőtőkék közötti barangolások és finom házilag készített ételek várják majd a szerencsést. És természetesen egy borkóstolót is kap az esti vacsora mellé. A Vak Diákok Sportegyesületének idén adományokat fognak gyűjteni, amiből bringás és egyéb sport tevékenységeiket finanszírozhatják. A buliban ismét lesz rendhagyó vakkóstoló látókkal és vakokkal. A vak diákoknak addig is bárki segíthet. Számlaszám: 11714006-20294180.

 

A jelöltek:

 

Ádám József (Szent Benedek Pincészet)

Adamovich Károly (Balga Pince)

Árvay Angelika (Árvay Családi Pincészet)

Bakonyi Péter (Bakonyi Pince)

Balassa István (Balassa Pince)

Bárdos Sarolta (Tokaj Nobilis)

Berecz Stephanie (Kikelet Pince)

Bock Valér (Bock Pincészet)

Bodó Judit (Bott Pince)

Bolyki János (Bolyki Pince)

Borbély Tamás (Borbély Családi Pince)

Bősz Adrián (Bősz Pince)

Bukolyi Marcell (Gróf Buttler Pincészet)

Demeter Csaba (Demeter Pincészet)

Domokos Attila (Dobogó Pincészet)

dr. Demeter N. Endre (DemeterVin)

Feind Péter (Feind Borház)

Frittmann Péter (Frittmann Borászat)

Gál József (Csányi Pince)

Gál Péter (Gál Lajos Pincészet)

Gere Andrea (Gere Pincészet)

Gere Zsolt (Gere Tamás és Zsolt Pincészete)

Hadobás Csaba (Hadobás Pince)

Hernyák Tamás (Hernyák Birtok)

ifj. Dúzsi Tamás (Dúzsi Pince)

ifj. Figula Mihály (Figula Pincészet)

ifj. Franz Weninger (Weninger Pincészet)

ifj. Gál Tibor (Gál Tibor Pincészete)

ifj. Götz István (Götz Pincészet)

ifj. Heimann Zoltán (Heimann Családi Birtok)

ifj. Kamocsay Ákos (Maurus)

ifj. Szepsy István (Szepsy Pincészet)

Ipacs Szabó István (Vylyan Pincészet)

Iványi Zsófia (Iványi Pincészet)

Jandl Arnold (Jandl Pincészet)

Jekl Flóra (Jekl Pincészet)

Kiss Gábor (Kiss Gábor Pincészete)

Konyári Dániel (Konyári Pincészet)

Kőszeli András (Jackfall)

Kvassay Levente (Kvassay Pincészet)

Liptai Zsolt (Apátsági Pincészet)

Losonczi Bálint (Losonczi pince)

Luka Enikő (Luka Pincészet)

Maul Zsolt (Maul Pincészet)

Mérész Sándor (Etyeki Kúria)

Miklós Csaba (Misklóscsabi)

Neiner István (Neiner Pince)

Pálos Miklós (Borműhely)

Prácser Hajnalka (Erzsébet Pince)

Puklus Csaba (Puklus Pince)

Puklus Péter (Tokaj Kereskedőház Zrt.)

Riczu Tamás (Riczu Pincészet)

Sebestyén Csaba (Sebestyén Pince)

Szél Ági (Janus Borház)

Szilágyi László (Gizella Pince)

Takler András (Takler Pincészet)

Varga Bálint (Varga Pincészet)

Vesztergombi Csaba (Vesztergombi Pincészet)

Wille-Baumkauff Stefán (Pendits Pince)

(forrás: heol.hu, Turizmus Online, Civishír)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.