Keresik az Év Fiatal Borászát

Egy híján hatvan - köztük több Egri, illetve Mátrai borvidéken dolgozó - ifjú borász verseng az elismerésért - adta hírül a Heol.hu alapján a Turizmus Online.

Ki legyen 2010 Fiatal Magyar Borásza? Elindult a szavazás: 59 fiatal magyar borász közül választhatjá ki az internetezők, ki a legérdemesebb az elismerésre. A díj egy boroskancsó, amit vakok készítettek és vakok adnak át. Herczeg Ágnes, nemzetközi borakadémikus: - Idén második alkalommal fogjuk kiosztani az Év Fiatal Magyar Borásza díjat. Tavaly megosztva Bolyki János és Konyári Dániel kapta az elismerést. A díjátadó buliban a borból befolyt bevételüket felajánlották a Vak Diákok Sportegyesületének.

Mindenki három borászt jelölhet, a jelölések egy-egy pontot érnek. Az lesz az Év Fiatal Magyar Borásza, aki a legtöbb pontot kapja. Hogy a kicsik és nagyok egyforma eséllyel induljanak, a szavazás során nem mutatják meg, ki hogy áll. A szavazás állását csak a szervezők ismerhetik; csak az eredményhirdetéskor derül ki, hogy kire szavaztak a legtöbben. Hogy a szavazók se maradjanak szárazon, a borászok felajánlottak egy-egy palack bort. A szavazók között kisorsolnak egy két személyre szóló hétvégét a Szent Gaál kastélyba. Borkóstoló, szőlőtőkék közötti barangolások és finom házilag készített ételek várják majd a szerencsést. És természetesen egy borkóstolót is kap az esti vacsora mellé. A Vak Diákok Sportegyesületének idén adományokat fognak gyűjteni, amiből bringás és egyéb sport tevékenységeiket finanszírozhatják. A buliban ismét lesz rendhagyó vakkóstoló látókkal és vakokkal. A vak diákoknak addig is bárki segíthet. Számlaszám: 11714006-20294180.

 

A jelöltek:

 

Ádám József (Szent Benedek Pincészet)

Adamovich Károly (Balga Pince)

Árvay Angelika (Árvay Családi Pincészet)

Bakonyi Péter (Bakonyi Pince)

Balassa István (Balassa Pince)

Bárdos Sarolta (Tokaj Nobilis)

Berecz Stephanie (Kikelet Pince)

Bock Valér (Bock Pincészet)

Bodó Judit (Bott Pince)

Bolyki János (Bolyki Pince)

Borbély Tamás (Borbély Családi Pince)

Bősz Adrián (Bősz Pince)

Bukolyi Marcell (Gróf Buttler Pincészet)

Demeter Csaba (Demeter Pincészet)

Domokos Attila (Dobogó Pincészet)

dr. Demeter N. Endre (DemeterVin)

Feind Péter (Feind Borház)

Frittmann Péter (Frittmann Borászat)

Gál József (Csányi Pince)

Gál Péter (Gál Lajos Pincészet)

Gere Andrea (Gere Pincészet)

Gere Zsolt (Gere Tamás és Zsolt Pincészete)

Hadobás Csaba (Hadobás Pince)

Hernyák Tamás (Hernyák Birtok)

ifj. Dúzsi Tamás (Dúzsi Pince)

ifj. Figula Mihály (Figula Pincészet)

ifj. Franz Weninger (Weninger Pincészet)

ifj. Gál Tibor (Gál Tibor Pincészete)

ifj. Götz István (Götz Pincészet)

ifj. Heimann Zoltán (Heimann Családi Birtok)

ifj. Kamocsay Ákos (Maurus)

ifj. Szepsy István (Szepsy Pincészet)

Ipacs Szabó István (Vylyan Pincészet)

Iványi Zsófia (Iványi Pincészet)

Jandl Arnold (Jandl Pincészet)

Jekl Flóra (Jekl Pincészet)

Kiss Gábor (Kiss Gábor Pincészete)

Konyári Dániel (Konyári Pincészet)

Kőszeli András (Jackfall)

Kvassay Levente (Kvassay Pincészet)

Liptai Zsolt (Apátsági Pincészet)

Losonczi Bálint (Losonczi pince)

Luka Enikő (Luka Pincészet)

Maul Zsolt (Maul Pincészet)

Mérész Sándor (Etyeki Kúria)

Miklós Csaba (Misklóscsabi)

Neiner István (Neiner Pince)

Pálos Miklós (Borműhely)

Prácser Hajnalka (Erzsébet Pince)

Puklus Csaba (Puklus Pince)

Puklus Péter (Tokaj Kereskedőház Zrt.)

Riczu Tamás (Riczu Pincészet)

Sebestyén Csaba (Sebestyén Pince)

Szél Ági (Janus Borház)

Szilágyi László (Gizella Pince)

Takler András (Takler Pincészet)

Varga Bálint (Varga Pincészet)

Vesztergombi Csaba (Vesztergombi Pincészet)

Wille-Baumkauff Stefán (Pendits Pince)

(forrás: heol.hu, Turizmus Online, Civishír)


A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.