KerTrend – kerthelyiség design verseny

Ugyan a verseny nevezési határidejét meghosszabbítottuk, az eddig beérkezett pályázatokat szeretnénk már most bemutatni. A kerthelyiségeket kettesével tesszük közszemlére. 

Az első nevező a kazincbarcikai Ambrózia Hotel és Panzió:

Az Ambrózia Étterem és Panzión 2006. októberében nyílt meg Kazincbarcika belvárosában, fekvése igen kedvező, hiszen közel található minden gazdasági-, köz-, kulturális intézményhez. Kazincbarcika jól megközelíthető kiindulópontja lehet a Bükk Hegységben, az Aggteleki Karszton, de a határhoz való közelsége miatt Szlovákiába tervezett kirándulásoknak, egyéni és társas-szervezett vadászatoknak, de érdemes számításba venni, az üzleti programok szervezésénél is, hiszen számos nagy múltú vállalat található a város közelében.

 

A mai második kerthelyiség a Hotel Historia & Historante:

A Historante Veszprém belvárosában került kialakításra egy 18. századi épületben, megőrizve annak régi hangulatát, patináját. A kialakításkor a műemlék épület értékeinek megőrzése volt az elsődleges, de – ahogy a névadásnál is – a tulajdonosok modern tartalommal akarták megtölteni az épületet. A teraszt markánsan meghatározza a közel 100 m2 –es napernyő, mely illeszkedik az épület stílusához.

A kertben Szabó László (http://www.lakaskultura.hu/vizitkartya/zold-sziget-voroston-42759.html ) műalkotásait helyezték el. Az egész épületben veszprémi művészektől, illetve Veszprémről szóló műalkotásokat helyeztek el kizárólag.

Az elsődleges célcsoport a magasabb gasztronómia iránt érdeklődők, helyiek és turisták egyaránt. 


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.