KerTrend – kerthelyiség design verseny

Ugyan a verseny nevezési határidejét meghosszabbítottuk, az eddig beérkezett pályázatokat szeretnénk már most bemutatni. A kerthelyiségeket kettesével tesszük közszemlére. 

Az első nevező a kazincbarcikai Ambrózia Hotel és Panzió:

Az Ambrózia Étterem és Panzión 2006. októberében nyílt meg Kazincbarcika belvárosában, fekvése igen kedvező, hiszen közel található minden gazdasági-, köz-, kulturális intézményhez. Kazincbarcika jól megközelíthető kiindulópontja lehet a Bükk Hegységben, az Aggteleki Karszton, de a határhoz való közelsége miatt Szlovákiába tervezett kirándulásoknak, egyéni és társas-szervezett vadászatoknak, de érdemes számításba venni, az üzleti programok szervezésénél is, hiszen számos nagy múltú vállalat található a város közelében.

 

A mai második kerthelyiség a Hotel Historia & Historante:

A Historante Veszprém belvárosában került kialakításra egy 18. századi épületben, megőrizve annak régi hangulatát, patináját. A kialakításkor a műemlék épület értékeinek megőrzése volt az elsődleges, de – ahogy a névadásnál is – a tulajdonosok modern tartalommal akarták megtölteni az épületet. A teraszt markánsan meghatározza a közel 100 m2 –es napernyő, mely illeszkedik az épület stílusához.

A kertben Szabó László (http://www.lakaskultura.hu/vizitkartya/zold-sziget-voroston-42759.html ) műalkotásait helyezték el. Az egész épületben veszprémi művészektől, illetve Veszprémről szóló műalkotásokat helyeztek el kizárólag.

Az elsődleges célcsoport a magasabb gasztronómia iránt érdeklődők, helyiek és turisták egyaránt. 


Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.