Ki lesz az Év bortermelője 2021-ben?

Az öt jelölt bemutatkozik a "Borest a Bor Akadémián" rendezvényen november 25-én, a Pesti Vigadóban.

Nemrég lezárult a díj jelölési szakasza, ahol közel 260 borász, borszakíró, szakértő, oktató, étteremvezető, sommelier és chef véleményének összesítése után a Magyar Bor Akadémia kihirdette azt az öt legtöbb szavazatot kapott termelőt, akik esélyesek a végső győzelemre.

A tavalyi évben a pandémia okán sajnálatos módon csak az online térben találkozhatott a nagyközönség és a szakma a jelöltekkel, az idei évben azonban remélhetőleg újra személyesen is ünnepelhetünk a jelöltekkel, valamint boraikkal a Borest a Bor Akadémián rendezvényen november 25-én a Pesti Vigadóban.

 

A kóstolót a borászok bemutatkozása előzi meg, a borokhoz és az alkalomhoz illő büfé vacsorával is kedveskednek a szervezők. Az est hangulatáról a Magyar Művészeti Akadémia művészei gondoskodnak.

A győztes kilétére december 2-án, sajtótájékoztató keretében derül fény, amikor összesítésre kerülnek a Magyar Bor Akadémia tagjainak szavazatai.

Az idei jelöltek a következők:

· Figula Mihály (Balatonfüred-Csopaki borvidék)

· Günzer Tamás (Villányi borvidék)

· Ipacs Szabó István (Villányi borvidék)

· Liptai Zsolt (Pannonhalmi borvidék)

· Nyúlné dr. Pühra Beáta (Etyek-Budai borvidék)

 A november 25-i Borest a Bor Akadémián rendezvényről további info: ITT

Forrás: Turizmus Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.